Muhalif Prens Bin Ferhan: Bin Selman'a Karşı Darbe Yapılacak

Ct, 01/12/2018 - 09:46

Almanya'da yaşayan Suud hanedanı üyesi muhalif Prens Halid Bin Ferhan, El Halic Online'ye çarpıcı açıklamalar yaptı.

Welayet News - Almanya'da yaşayan Suud hanedanı üyesi muhalif Prens Halid Bin Ferhan, El Halic Online'ye çarpıcı açıklamalar yaptı.

Muhammed Bin Selman'ın görevden uzaklaştırılması için yeni bir muhalefet bloğunun oluşturulduğunu söyleyen Prens Halid Bin Ferhan, muhalefet bloğunun isminin "İyi yönetim için ittifak" olduğunu belirtti.

Prens Halid Bin Ferhan, kurulan muhalefet bloğunun amacının Muhammed Bin Selman'ı görevden uzaklaştırmak yönetime ya Veliaht Prens veya Kral olarak Prens Ahmed Bin Abdulaziz'in gelmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Kurulan muhalefet bloğunun Suudi Arabistan'daki birçok muhalif siyasi akımı birleştirdiğini belirten Prens Halid Bin Ferhan, tüm grupların Prens Ahmed Bin Abdulaziz üzerinde ittifak ettiğini söyledi.

Kurulan "İyi yönetim için ittifak" bloğunda altı siyasi akımın ve Prens Halid Bin Ferhan'la birlikte yedi bağımsız şahsın bulunduğu belirtiliyor.

Yeni muhalif oluşumda şu hareketlerin olduğu belirtiliyor:

Maan El Carba liderliğindeki Kerame Hareketi

Abdulhadi EL Yami liderliğindeki Ahrar Yam ve Hamdan Hareketleri

Dahil Bin Nasır El Kahtani liderliğindeki Ceziretu'l Arap Hareketi'ne bağlı Tabietu Vataniye Hareketi

Merzuk Mişan El Uteybi liderliğindeki Şebhu'l Cezire El Arabiya Hareketi ve

Mana Bin Mehdel liderliğindeki Sağ ve Adalet Hareketi.

Muhalif Prens Halid Bin Ferhan,  Kral Selman'ın tahta geçmesiyle birlikte ülkenin yanlış yönetilmeye başladındığını, Veliaht Prens Bin Selman'ın ise cahil ve barbarca yöntemler kullandığını vurguladı.

Prens Halid Bin Ferhan, Muhammed Bin Selman ve babasına yönelik bir darbe girişimi hazırlığı içerisinde olunduğunu da ifade etti.

Muhalif Prens açıklamasında , "Umarım derin devlet ve güvenlik kurumlarının kontrolü ele geçiren  Prens ve Kralı görevden almak için yapacakları darbe yumuşak olur" ifadelerine yer verdi.

El Halic Online sitesine konuşan Halid Bin Ferhan, Muhammed Bin Nayeif ve Mutab Bin ABdullah'a da değindi, her ikisinin Muhammed bin Selman tarafından ev hapsinde tutulduğunu belirtti.

Muhammed Bin Selman ve Kral Selman'a yönelik darbenin kimler tarafından nasıl gerçekleştirileceğine de değinen Prens Halid Bin Ferhan, darbenin Bin Selman'ın gözetimi altında bulunan prensler tarafından değil kraliyet ailesinin diğer üyeleri tarafından yapılacağını ifade etti, ama isim belirtmedi.

Halid Bin Ferhan, Muhammed Bin Selman'ın devrilmesinin çok kolay olmadığını, yönetimin başına getirilmesi düşünülen Prens Ahmed Bin Abdulaziz'in gözetim altında tutulması Veliaht Prensi devirmeyi zorlaştırdığını ifade etti.

Ahmed Bin Abdulaziz'in duruşuyla ilgili de bilgi veren Muhalif Prans, Suudi kabileleri ve Avrupa tarafındna geniş desteğe sahip olan Prens Ahmed'in ülkenin bir kaosa sürüklenmemesi için tedbirli hareket ettiğini söyledi.

El Halic Online sitesi muhabirinin "gelecekte nasıl bir Suudi Arabistan ortaya çıkacak" sorusuna "Allah bilir" şeklinde cevap veren Prens Halid Bin Ferhan sözlerine şöyle devam etti: "Ülkede kesinlikle bir değişim olacak. Umarım kraliyet ailesi güvenlik kurumları ve derin devleti iyi bir şekilde kontrol eder ve yumuşak bir darbe olur. Aksi taktirde Suudi Arabistan'da kanlı bir darbe gerçekleşir."



Yeni yorum ekle