Mısırlı Yetkililerin Selman'dan Hediye Alma Çabaları Rezalete Dönüştü

Cu, 30/11/2018 - 10:04

Mısır meclisi milletvekillerinin Arabistan veliahtı Muhammed Bin Selman'la görüşmek ve ondan pahalı bir saat hediye almak için 1 saatten fazla beklemeleri tam bir skandala dönüştü.

Welayet News - Arap21 haber sitesine göre, Mısır parlamentosu meseleleri uzmanı adil El'Helvani, Mısır meclisi milletvekillerinin, bizzat meclis başkanı ve Mısır cumhurbaşkanının emri üzerine veliahtla görüşmek için 1 saat beklediğini ve Mısır milletinin veliahtın yanında olduğu göstermelerini istediğini bildirdi.

El'Helvani, Mısır halkının Mısır yönetimi ve cumhurbaşkanının aksine Suudi rejiminin baskıcı ve sultacı siyasetlerinden dolayı Veliaht Muhammed Bin Selman'ın ziyaretini protesto ettiklerini ve bunun bütün Arap dünyasında bilinen bir gerçek olduğunu bildirdi.

Bu arada  başta Mısır meclisi başkanı ve bazı milletvekillerinin veliaht Selman'dan değerli bir saat hediye almak için çabaları da Mısır'da tam bir rezalete dönüştü.

Öte yandan Mısır Parlamento Başkanı Ali Abdulal, veliahtın hediyesiyle ilgili açıklama yapmaktan sakındı.

El'Helvani, Mısır anayasasına göre, milletvekillerinin şahısları adına hediye almalarının yasak olduğu ve hediye alanların yargılanmaları ve cezalandırılmaları gerektiğini ama bu zamana kadar bu kanun tanımazlığın sıradanlaştığını söyledi. 

 



Yeni yorum ekle