ABD Suriye’de yine sivilleri katletti

Pt, 26/11/2018 - 08:20

Amerika’nın başını çektiği ittifakın Deyrizzur’un doğusunda Şafe köyüne düzenlediği hava saldırılarında en az 14 sivil hayatını kaybettiği bildirildi.

Welayet News - Fars haber ajansının haberine göre, Suriye haber ajansı SANA, ABD’nin başını çektiği ittifakın Deyrizzur’un Şafe köyüne düzenlediği ağır saldırılarda en az 14 sivil hayatını kaybettiğini, çok sayıda sivilin yaralandığını ve bir çok evin de yerle bir olduğunu duyurdu.

Haberde, hayatını kaybeden sivillerin arasında üç kadın ve beş çocuk da bulunduğu, yaralıların bazılarının durumu ağır olduğu ve bu yüzden kayıp sayısının artmasından endişe duyulduğu belirtildi.

Amerika savaş uçaklarının Cumartesi günü de Hecin kentine düzenledikleri hava saldırılarında en az 20 sivilin hayatını kaybettiği belertildi.

Amerika 2014 yılında sözde IŞİD ile mücadele bahanesi ile BM izni dışında bir ittifak kurdu. Bu ittifak o günden beri sürekli Suriye’de sivilleri hedef alıyor ve Suriye’nin altyapı tesislerini imha ediyor.

Suriye devlet şimdiye kadar bir çok kez BM genel sektereri ve güvenlik konseyinin dönem başkanına mektup yazarak Amerika ve başını çektiği ittifakın cinayetlerini durdurmalarını istedi.

 

 

Tags: 


Yeni yorum ekle