Suudi Arabistan ve BAE’nin finanse ettiği Toplantıya Siyonist General Katıldı

Ct, 17/11/2018 - 13:39

Suudi Arabistan ve BAE’nin finanse ettiği Katar Muhalefeti toplantısı dün gerçekleştirildi.

Welayet News - Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin desteklediği Katar Muhalefeti Toplantısı geçtiğimiz gün İngiltere’nin başkenti Londra’da yapıldı. Katarlı Muhalifler, çeşitli konuşmalar yaparak Katar yönetimine eleştiriler getirdiler.

Muhaliflerin Katar toplantısında İsrailli bir genaralin de program içerisinde bulunduğu ve konuşma yaptığı ortaya çıkınca ortalık karıştı.

Davetli Siyonist askeri yetkilinin adının Sholomo Brum olduğu ve İsrail işgal ordusunda üst düzey görevinin olduğu belirtildi.

Brum’ın İsrail Genel Kurmayında Planlama bölümünde Stratejik Planlama Daire Başkanlığı yaptığı ifade edilmişti. 2000 Yılında ise Sholomo Brum’ın İsrail Milli Güvenlik Kurulu Başkan Danışman yardımcılığı görevini yaptığı ifade edildi.

Sohlomo Brum, Katar muhalefetinin Londra’daki toplantısında bir konuşma yaptı. Konuşması davetiyede de yer aldı.  

Diğer yandan Toplantıya katılan bir Amerikalı uzman ise Katar’ın tutumunu değiştirmemesi durumunda Amerikan askerlerinin Udeyd Hava üssünden çekileceğini açıkladığı iddia edildi.

ABD’nin Avrupa Birlikleri eski komutanı olan Chuck Wald, açıklamasında ABD’nin birliklerini kolaylıkla Ürdün, S. Arabistan, BAE ya da bir başka ülkeye kaydırabileceğini belirtti.

Bir başka Amerikalı savunma uzmanı ise Katar’ın İran’la yakınlaşmakla ateşle oynadığını belirterek Amerikan askerlerinin bu nedenle üsleri terk edebileceğini söyledi.

 

KudüsHaber

 



Yeni yorum ekle