Suriye Kürtleri el-Bağdadi’yi yakalama peşinde

Cu, 16/11/2018 - 17:22

Suriye’nin doğusunda DAEŞ ve Suriye Demokratik Güçleri arasında süren çatışmalar sona doğru yaklaşırken Kürt güçleri Ebu Bekir el-Bağdadi’yi yakalama veya izini bulma peşindeler.

Welayet News - İngiliz The Sun gazetesi, Suriye doğusundaki Hacin bölgesinde DSGli bir komutandan naklen şunları yazdı: “Yaklaşık bir buçuk ay önce DAEŞ’in elebaşı Ebu Bekr el-Bağdadi’nin akrabalarından birinin öldürüldüğüne dair bazı bilgilere ulaştık. Bağdadi’nin kardeşi son çatışmada Hacin’deydi ve DAEŞ unsurlarıyla yaptığı bir dizi toplantıda onları savaşı sürdürmeye teşvik etmişti. Hacin bölgesi geride kalan DAEŞ teröristlerinin Suriye doğusundaki ana karargahlarıdır”.

Gazetenin haberinde şu bilgilere yer verildi: “Bağdadi’nin yakınları hala Hacin’de bulunuyorlar. O yüzden Suriye Demokratik Güçleri bu bölge üzerinde yoğunlaşmış bulunuyorlar. DAEŞ, Fırat Nehri boyunca Hacin’in etrafındaki köylerden oluşan yaklaşık 450 km karelik bir alanı hala elinde tutuyor. Bu bölgeler kuşatılmış olsa da ögürleştirilmeleri kolay olmayacaktır”.

Söz konusu gazete, haberinde devamında “DSG’nin ev ev DAEŞ’in elebaşı Ebu Bekr el-Bağdadi’yi aradığını ve kuşatma halkasının Bağdadi için giderek daraldığını” yazdı.

En son DAEŞ’e karşı operasyonların nihai merhalesini Suriye’nin doğusunda başlatmış bulunan Suriye Demokratik Güçleri, şu anda Hacin bölgesinde DAEŞli teröristlerle sokak savaşına girmiş bulunuyorlar ve Amerika Suriye Özel Temsilcisinin dediğine göre, bu operasyon yakında sona erecek.     

Welayet News    



Yeni yorum ekle