İsrail'de Ölü Sayısının Sansürlenmesine Devam / Yaralılardan Yeni İstatistik

Çar, 01/04/2026 - 11:22

İşgalciler, ölü sayısını gizlemeye devam ederken, İran ile savaşın başladığı günden bu yana 6 binden fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Welayet News -  Siyonistler, yoğun askeri sansür altında, özellikle İran ile yürütülen mevcut savaşta kendi kayıplarının gerçek sayısını açıklamaktan sürekli kaçınırken ve temel olarak kendi ölü sayılarını açıklama alışkanlıkları yokken, işgalci rejimin Sağlık Bakanlığı, İran ile savaşın başladığı günden ve 7 Ekim 2023'teki savaşın başladığı tarihten bu yana yaralı sayısına ilişkin yeni sansürlü istatistikleri yayımladı.

İşgalci rejimin Sağlık Bakanlığı, bu amaçla yayımladığı yeni açıklamasında, dün 118 yaralının hastanelere sevk edildiğini ve böylece İran ile savaşın başladığı günden bu yana yaralı sayısının 6 bin 638'e ulaştığını bildirdi.

Bakanlık, İsrail hastanelerine başvuran toplam yaralı sayısının, İran ile savaşın başladığı geçen 28 Şubat'tan, 31 Mart Salı günü gece yarısına kadar 6 bin 638 vakaya ulaştığını açıkladı.

Siyonist rejimin Sağlık Bakanlığı ayrıca, İsrail hastanelerine başvuran toplam yaralı sayısının 7 Ekim 2023'ten bu yana 82 bin 956'ya ulaştığını belirtti.

Ancak İbrani kaynakların kendileri de bu rakamların, işgalcilerin İran ile savaşta maruz kaldığı gerçek kayıpları yansıtmadığını itiraf ediyor; çünkü İsrail yetkilileri tarafından hasar detaylarının yayımlanması üzerinde yoğun bir denetim uygulanıyor. Örneğin, İsrail Sağlık Bakanlığı'nın 6 bin 600 kişinin yaralandığına dair açıklaması, önemli sayıda Siyonistin öldürüldüğünü haber veren araştırma merkezlerinin tahminleriyle karşılaştırıldığında, bu durumu açıkça ortaya koymaktadır.

 



Yeni yorum ekle