Yemen'de işgalci güçlerin hava kuşatması nedeniyle 27 bin hasta yaşamını yetirdi

Pt, 10/09/2018 - 19:23

Yemen Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sana Uluslararası Havaalanının kapanması ve Suudi rejiminin tedavi olmak için bu havaalanından çıkmak isteyen hastaları engellemesi yüzünden onbirlerce hastanın yaşamını yetirdiği bildirildi.

Welayet News - El Mesire haber kanalının bildirdiğine göre, Yemen Sağlık ve Konut Bakanlığı Sözcüsü Yusuf el-Hadıri, 200 bin hasta va yaralının tedavi olmak için yurt dışına çıkmaya muhtaç olduğunu, ancak mütecavizler Sana Yluslararası Havaalanı kapatarak tedavi olmaları için çıkışlarını engellediklerini açıkladı.

El-Hadıri, istatistiklerin günde 25 ila 30 kişinin genel sağlık durumunun kötü şartlarıdan dolayı ve Yemen Uluslararası Havaalanının kapalı olması neticesinde yaşamını yetirdiğini göstermekte olduğunu belirtti.

Mütecaviz ve saldırgan Suudi-Amerikan koalisyonu, iki yıla aşkındır Yemen’in tüm hava ve kara yollarını kapatmış ve diğer taraftan da 2015 Mart ayından beri, Yemen’e askeri savaşı ve ekonomik kuşatmayı dayatmıştır ki bunun neticesinde, Birleşmiş Milletlerin de doğruladığına göre, dünyanın en kötü insani faciası yaşanmıştır.   

Welayet News  



Yeni yorum ekle