Suudi Arabistan ilk darbeyi Amerika’dan yiyecek

Pa, 02/09/2018 - 18:23

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, Amerika ve müttefiklerinin Suriye’de yaşadıkları hezimete işaretle, “Suriye’de galip taraf olarak şartları belirleyen direniş eksenidir” vurgusu yatı. 

Welayet News - Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, yaptığı bir konuşmada, “Amerika’nın Suriye’deki sorunların çözümü için ileri sürdüğü şartların tamamı anlamsız şartlardır, çünkü kazanan taraf ancak şartları belirler” diyerek, “Amerika ise Suriye’de yenilmiştir, şartları belirmeleme ve İran ile Hizbullah’a Suriye’den çıksınlar, deme hakkı kalmamıştır. Amerika ne Suriye’nin güvenliği konusunda ne de başka hiçbir şeyle ilgili dayatmalarda bulunamaz, çünkü Amerika ve müttefikleri esasen yenilmişlerdir” açıklamasında bulundu.

Şeyh Naim Kasım, konuşmasında, şu ifadelere yer verdi: “Mesele sabırlı olmayı gerektiriyor, inşallah bir gün bu durum değişecektir, Suriye ve bu ülke ekseni için ardarda zaferler kazandık, geleceğin kara bulutunu kenara attık ve zaferler devan edecek, daha fazla zaferler kazanacağız”.

“Amerika’ya umut bağlamış bütün gruplar bu ilişkilerini gözden geçirmelidirler. Amerika yalan söylüyor, büyük şeytandır ve en büyük aldatıcı ve canidir”.

“Dünyanın neresinde Amerika bir ülkeyle anlaşma yapmış olsun ama o anlaşmayı ihlal etmiş olsun? Var mı böyle bir şey?”

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, konuşmasının devamında, “Amerika hezimete uğrayacak çünkü, zalimdir ve zalim bir ara kazanmış olsa da nihai zafer hak ve hakikat ehlinin olacaktır. Amerika’nın vicdan ve ahlak diye bir şeyi yoktur. Şimdi Arabistan’ın müttefikidirler ama yarın göreceksiniz, Arabistan ilk darbeyi aynı Amerika’dan yiyecektir” ifadelerini kullandı.

“Yüz yıl anlaşması” dını alan Amerikan uzlaşma planına da değinen Şeyh Naim Kasım, bu planın sonuç vermeyeceğini, mücadelen eden Filistinlilerin bunu kabul etmediklerini söyledi.

Şeyh Naim Kasım, ayrıca, konuşmasında diğer bir bölümünde, Lübnan hükümetinin ertelenmeden kurulması gerektiğini vurguladı.

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcı, Siyonist rejimle ilgili olarak ise, “Siyonist rejimin istediği zaman Lübnan’a karşı savaş ilanı yapamayacağının herkesçe bilindiğini, bu konunun artık kapandığını” belirterek, şöyle devam etti: “Geçmişte Siyonist rejim savaş kararı aldığı zaman onu uygulardı ve çıkarlarını elde ederdi. Ama bugün savaşın kendisi için sorunlar ve karmaşıklıklar getireceğini biliyor, o yüzden bekliyor ve düşünüyor. Bu durmun nedeni de şudur; direniş hazırlıklıdır ve hiçbir siyasi nitelemeyi veya daili ya da bölgesel veyahut küresel şartları göz önünde tutmaksızın yanıt verme ve Lübnan’ı savunma azmi ve iradesine sahip bulunuyor. Siyonist rejim biliyor ki eğer tecavüze kalkışırsa yanıtını alacak. Allah’ın izniyle direniş savunmasını sürdürebilecektir ve eskiye dönme olmayacaktır. Tabi olma dönemi bitmiş ve direniş dönemi başlamıştır.”    

Welayet News   



Yeni yorum ekle