Naim Kasım: Direniş en üst hazırlık seviyesindedir

Pt, 20/08/2018 - 13:28

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Yardımcısı, direnişin 2006 yılındaki başarısının Lübnan'da istikrarı ve güvenliği sağladığını belirtti.

Welayet News - Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım yaptığı açıklamada; İsrail'e karşı 2006 yılında elde edilen başarı Lübnan'da güvenliği ve istikrarı sağladı ve Lübnan'a dünyada önemli bir konum bahşetti.

Yabancı ülkeler Lübnan'a saygı göstermelidir. Biz Lübnan'da kendi dengesini kuran ve bölgedeki dengelerde de etkin olan kimseleriz. İsrail artık her gün yeni bir tehditte bulunamaz, tüm bunların kaynağı direnişin kazanımlarıdır.

Yaklaşık bir ay önce İsrail kabinesi oturum yaparak Lübnan'a karşı muhtemel bir savaşı değerlendirdi. Oturuma katılanlar savaş için uygun zaman olmadığı sonucuna vardılar. Biz onlara sadece şimdi değil hiçbir zaman şartlar uygun olmayacaktır çünkü direniş en üst yüksek hazırlık seviyesindedir, diyoruz. Biz 2006 yılındaki savaşta başarılı olduğumuz gibi her türlü savaşta da başarılı olacağız.

Direniş benzersizdir ve tarih boyunda hiçbir hareket Hizbullah gibi olamamıştır. Biz, Lübnan hükumetinin kuruluşunda kanunlara göre hareket edeceğiz. Seçim var, ya kazanacağız ya da kaybedeceğiz. Bakanlık adaylıkları var ve biz mevcut paylaşımlar doğrultusunda hakkımızı alacağız.

Bizim savaşımız hiçbir zaman makam için olmadı, biz her zaman vatan toprağını korumak için savaştık ve mükafatımız başarmamız oldu. Hükumette yasalara ve kanunlara göre hareket ederiz, ifadelerini kullandı.

Tags: 


Yeni yorum ekle