Amerika; çağın Firavun’u

Ct, 18/08/2018 - 11:26

Amerika’nın Yemen’deki katliamlara karşı takındığı tutumlar ve bazı ülkelere karşı uyguladığı yaptırımlara değinen Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, bu ülkeyi Firavun’a benzetti.

Welayet News - Amerika’nın katliam yapma ve yıkmada Firavun’a benzer bir rolü oynadığını belirten Şeyh Naim Kasım, bu ülkenin Türkiye ve Avrupa ülkeleriyle yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle çıkarlarından başka bir dostu olmadığını, o yüzden de bazı ülkelere karşı yaptırımları özellikle petrol yaptırımlarını uygulama çabasında olduğunu söyledi.

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreter Yardımcısı, Washington’ın insan haklarıyla ilgili gerçek dışı iddiaları ve bu ülkenin Yemen’de çocukların, kadınların ve yaşlıların katledilmesine karşı duyarsızlığına değinerek, dünyanın Amerika’nın aldatıcı olduğunu ve bu ülkenin yanında durulamayacağını bilmesi gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü mütecaviz Suudi koalisyonun Yemenli öğrecileri taşıyan bir otobüse düzenlediği saldırıda, 50’den fazla öğrenci katledilmişti.

Welayet News 

Tags: 


Yeni yorum ekle