İsrail'e can damarı iki ülke lideri Ankara'da bir araya geldi

Pt, 10/06/2024 - 23:22

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Beştepe'de bir araya geldi. Görüşme, basına kapalı yapılıyor. İki ülke, İsraill'e başta petrol olmak üzere yaptıkları ticaretler ile sert bir şekilde eleştiriliyor.

Welayet News - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i, Esenboğa Havalimanı'nda karşıladı. Aliyev'i uçaktan inişinde karşılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev, havalimanında bir süre görüştü. İkili, daha sonra Beştepe'ye geçti. Beştepe'deki görüşme, basına kapalı yapılıyor.

Azeri SOCAR'ın İsraill'e petrol ticareti

İsrail'in petrol ihtiyacının yüzde 60'ı Azerbaycan ve Kazakistan tarafından karşılanıyor. Azerbaycan petrolü Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı ile Türkiye'ye gelip Ceyhan Limanı'ndan tankerler ile İsrail'e taşınıyor. (Kaynak: duvar/Hürseda Haber)



Yeni yorum ekle