Guterres, İsrail'in Lahey Mahkemesi Kararına Bağlı Kalmasını İstedi

Ct, 25/05/2024 - 11:51

"Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Cuma günü, uluslararası adalet divanının Siyonist Rejim İsrail'in Refah'taki saldırılarını durdurma kararını zorunlu olarak nitelendirdi ve buna uyulmasını istedi.

Welayet News  -  Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, uluslararası adalet divanının İsrail'in Refah'takisözde askeri operasyonlarını gerçekte vahşice saldırılarını durdurma emrini vermesinin ardından birkaç saat içinde, bu mahkemenin kararlarının bağlayıcı olduğunu hatırlattı. 

Guterres'in sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilere şunları söyledi: " Genel Sekreter, uluslararası adalet divanının kararlarının uygulanması gerektiğini hatırlatıyor ve tarafların mahkeme emirlerine uyacağına güveniyor."

Dujarric'in açıklamaları, Lahey mahkemesinin Cuma günü Birleşmiş Milletler'in ana yargı organı olan UAD'nın İsrail'e hemen Gazze'nin güneyindeki Refah şehrine yönelik askeri saldırısını durdurması için bir emir verdiği haberlerinin ardından geldi.

Dujarric ayrıca, Guterres'in uluslararası adalet divanının geçici tedbirlerine ilişkin kararıyla ilgili bir bildiriyi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne ileteceğini ekledi.



Yeni yorum ekle