Nasrullah’tan Şehit Reisi ve Emir Abdullahiyan Açıklaması

Cu, 24/05/2024 - 23:49

Helikopter kazasında şehit düşen Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyet için düzenlenen anma törenine katılan Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bir konuşma yaptı.

Welayet News  - Şehit Reisi, Emir Abdullahiyan ve beraberindekilerin şehadetini büyük bir kayıp olarak değerlendiren Nasrullah Seyyid Hasan, İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei'ye, Şehit ailelerine, İran yetkililerine ve İran halkına baş sağlığı dilerken "Direnişin başarılarından dolayı mutluluk yaşarken helikopter kazası bizi derinden üzdü" dedi.

Nasrullah "İnkılabın zaferinden beri İran devleti çeşitli sorunlarla karşı karıya kalmıştı ama bu sorunların hepsinin üstesinden gelmeyi başarmıştır" ifadesini kullandı.

Şehit Reisi'nin bir olgu olarak alınmasının söyleyen Nasrullah sözlerinin devamında; "Şehit Reisi; direnişe tam inancı olan, dindar, mütevazi ve aynı zamanda düşmanlara karşı mücadelede cesur olan bir siyasetçidir" şeklinde konuştu.

"Şehit Reisi hükümeti ihtiyacı olan ailelere bedava su ve elektrik verme kararı aldı ve İran ekonomisi yüzde 6 büyüdü" diyen Nasrullah, "Şehit Reisi döneminde Doğu ve Batı ile belli ölçüde ilişkiler sağlandı diye konuştu.

Nasrullah ayrıca "Şehit Emir Abdullahiyan Lübnan'a, Filistin'e ve direniş eksenine her zaman destek verdi. Şehit Reisi ve Emir Abdullahyan'dan iyilik, yardım, destekten başka bir şey görmedik ve bunun için onlara çok müteşekkiriz" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'in Gazze'deki hedeflerine ulaşamadığını söyleyen Nasrullah "Siyonist rejimin liderlerinin yaşadığı en önemli sorunlardan biri de Filistin'in bazı Avrupa ülkeleri tarafından tanınmasıdır. Bunu kendi varlıklarına karşı bir tehdit olarak görüyorlar" dedi.



Yeni yorum ekle