Stoltenberg’den Kiev'e sürpriz ziyaret

Pt, 29/04/2024 - 21:50

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in, habersiz bir ziyaret için başkent Kiev’de olduğu açıklandı.

Welayet News  -  NATO’nun resmi internet sayfasında paylaşılan bilgide, Stoltenberg’in Kiev’e sürpriz ziyaret gerçekelştirdiği belirtilirken, başkentte kendisini ağırlayan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenlediği kaydedildi.

Ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg, Ukrayna’nın NATO üyeliğine giden ‘geri dönülmez bir yolda’ ilerlediğini vurgularken, öte yandan ittifakın bu yaz Washington'da yapılacak zirvesinde Ukrayna'nın üyeliği konusunda bir anlaşmaya varılmasını beklemediğini dile getirdiği konuşmasında, “Mutabakata ihtiyacımız var ve 32 NATO üyesinin tamamının aynı fikirde olması gerekiyor. Temmuz ayındaki zirveye kadar bu anlaşmanın sağlanacağını sanmıyorum, ancak Ukrayna'yı NATO'ya yaklaştırdığımızı göstereceğiz" dedi.

Sputnik'in haberine göre, Kiev'de bulunan NATO Genel Sekreteri, ittifak ülkelerinin Ukrayna'ya silah sevkiyatlarına öncelik vermesi gerektiğine dikkat çekerken, şu ana kadar Kiev'e hava savunma sistemleri ve mühimmat tedariki için verilen sözlerin yeterli olmadığını, ‘daha fazlasına ihtiyaç olduğunu’ ifade etti.

Stoltenberg, ittifak ülkelerinin son zamanlarda Ukrayna'ya söz verdikleri askeri desteği sağlayamadıklarını ve bunun ‘sahada sonuçları’ olduğunu da sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle