Haşim Safiyuddin: İsrail Gazze'deki savaşı resmen kaybetti

Ct, 06/04/2024 - 21:42

Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkanı, Amerika ve Batı'nın İsrail'in Gazze'de hiçbir şey elde edemeyeceğini bildiğini vurguladı: ‘Bu rejimin Lübnan'a yönelik tehditleri Siyonistlerin zayıflığını gösteriyor ve İsrail resmen mağlup oldu ancak açıklamasını erteliyor’

Welayet News  - Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin, Uluslararası Kudüs Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada şunları vurguladı: Direniş yaklaşımı büyük deneyimler, kazanımlar ve zaferler kazandırmışken diğer yandan işgalci rejim de her zaman bir yıkım ve kayıp içindedir.

Seyyid Safiyuddin, el-Aksa ağıyla yaptığı röportajda şunları vurguladı: Aksa Tufanı çok büyük ve önemli bir olaydır ve bu savaş çok başarılı bir cihat eylemidir.

Haşim Safiyuddin 6 ay süren savaşın ardından Siyonistlerin içinde bulunduğu kaotik duruma değinerek şöyle konuştu: İşgalci rejimin başbakanı Binyamin Netanyahu, bu rejimin eksikliklerini ve zayıflıklarını giderememiş ve savaşın gidişatı üzerindeki kontrolünü kaybetmiştir. Siyonist düşman ordusu da parçalanmış durumda ve bölgede düzenli bir çizgiye sahip değiller.

Bu Hizbullah yetkilisi şunları söyledi: Bugün direniş güçlü, düzenli ve birlik düzeyinde olup, direniş ekseninin evlatları arasındaki koordinasyon ve iş birliği de mükemmel düzeydedir. Fedakarlıklar direniş liderlerinin ve savaşçılarının kalplerinde ve zihinlerindedir.

Seyyid Haşim Safiyuddin, Siyonistlerin Hizbullah'ın askeri gücünden korktuklarını vurgulayarak: ‘Düşmanın Lübnan cephesi ile ilgili özel hesaplar yapması gerekiyor ve Hizbullah'ın elinde onu güçlü bir cephe haline getiren gelişmiş silahlar var’ ifadelerini kullandı

Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkanı şunları söyledi: Düşmanın tehditlerinin çokluğu onun çaresizliğini ve zayıflığını gösteriyor, Siyonist düşman ise yorgun ve savaşı bitiremiyor. Bugün Arap ve İslam milletleri güçlü ve diridir ve bugün tüm Müslümanların ve Arapların birlik olma, fedakarlık ve direniş ufuklarını açma günüdür.

O, Batılıların ve Amerikalıların  Lübnan cephesini durdurma ve direnişi Siyonist saldırganlığa yanıt vermekten geri çekme yönündeki tekrarlanan taleplerine değinerek şunları söyledi: Hizbullah, ABD'nin Gazze'deki direnişe destek vermeme yönündeki taleplerini reddetti. Batılı ülkeler ve Amerika gerçeklere bakmayıp sadece kendi çıkarlarını düşünüyorlar ve bugün aradan 6 ay geçtikten sonra Netanyahu'nun zayıf olduğunu ve Siyonist orduyu yok ettiğini, Gazze’ye karşı savaşta belirli bir hedefe ulaşamadığını anladılar.

Bu Hizbullah yetkilisi konuşmasının sonunda, Gazze'deki düşmanın savunmasız kadın ve çocukları öldürmekten başka bir hedefe ulaşamadığını vurguladı. Gerçek şu ki Siyonistler bu savaşı resmen kaybettiler ama sadece açıklanmasını geciktiriyorlar.



Yeni yorum ekle