Nasrullah: İsrail'in Gazze'deki yenilgisinin belirtileri ortada

Ct, 06/04/2024 - 05:42

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, "Siyonist rejimin Gazze'deki yenilgisinin belirtileri oldukça açık" dedi.

Welayet News  - Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, mübarek Ramazan ayının son cuması olarak bilinen Dünya Kudüs Günü münasebetiyle konuşma yaptı.

Seyyid Hasan Nasrullah konuşmasının başında, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına Siyonist İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında İranlı askeri danışmanların şehadetinden dolayı İran halkı ve hükümetine başsağlığı dileğinde bulundu.

Nasrullah bu şehitlerin değerli olduğunu belirterek, “Bu komutanların şehit olması bizim için büyük bir meseledir. Özellikle General Zahedi uzun yıllar boyunca Lübnan direnişine büyük iltifatı oldu.Dolayısıyla bu olay bizim için çok önemli bir meseledir” dedi.

Nasrullah konuşmasının devamında, “ABD’liler İran'la doğrudan müzakere yapmayı istiyor; ancak İran şu ana kadar doğrudan müzakereyi kabul etmedi. İran ABD ile bölgesel konularda müzakere yapmıyor. İran en iyi komutanlarını feda ediyor ve yaptırımlara ve baskılara maruz kalmıştır” diye kaydetti.

Seyyid Hasan Nasrullah, “İran, 1979'dan bu yana Lübnan'da, Filistin'de ve bölgede işgalcilere karşı mücadele edenlerin yanındadır benimsediği tutumları ve desteğiyle birçok denklemi değiştirmiş ve emperyalizm projelerini başarısızlığa uğratmıştır” dedi.

Nasrullah, “İran tutumunun arkasında duruyor ve işgalcilere karşı direnişe destek vermeye devam ediyor. İçinde bulunduğumuz dönemde İran'la ilişki kurmaktan büyük onur duyuyoruz. Bölgede işlenen tüm suçların perde arkasında Washington'un olduğunu bilenler utanmalıdır” ifadesini kullandı.

Aksa Tufanı operasyonuna değinen Nasrullah, “Bu operasyon bölgede tarihi bir olaydır, bundan sonraki dönem, önceki dönem gibi olmayacaktır. Aksa Tufanı operasyonu Siyonist rejimin varlığını tehlikeye atmıştır” ifadelerinde bulundu.

Seyyid Hasan Nasrullah, İran'ın Siyonist rejimin Suriye'deki saldırına tepkisine ilişkin olarak şunları söyledi:

“İran mutlaka Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırıya tepki verecektir, bu konuda hiçbir şüphe yok. İsrail de bu konudan emindir ve işgal altındaki topraklarda özel tedbirler almştır ve bütün yedek güçlerini çağırmıştır. İran’ın ne zaman tepki vereceğini bilmiyoruz ama tüm İranlılar bu tepki konusunda hemfikirdir.”



Yeni yorum ekle