Hizbullah'tan Suudi Arabistan'ın Hudeyde saldırısına kınama

Ct, 04/08/2018 - 08:57

Lübnan Hizbullah Hareketi, Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyon güçlerinin Yemen'deki Hudeyde limanına yaptığı saldırıyı kınadı.

Welayet News - Lübnan Hizbullah Hareketi, Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyon güçlerinin Yemen'deki Hudeyde limanına yaptığı saldırıyı sert bir şekilde kınadı.

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Suudi-Amerikan koalisyon güçlerince bir hastanedeki sivillere yönelik yapılan barbarca saldırı bu iki rejimin ahlaki açıdan bozulduğunun derinliğini göstermektedir” belirtildi.

Yazılı açıklamada, “Dünyanın dört bir yanındaki özgürlüğü seven insanları Suudi- Amerikan yönetiminin bu cinayetini kınamaya çağırıyoruz” ifadesine yer verildi.

Lübnan Hizbullah Hareketi aynı zamanda insan hakları örgütlerine çağrıda bulunarak, Riyad rejiminin Yemen’deki süregelen cinayetlerini ve skandallarını ortaya çıkarmasını istedi.

Yemen'in Hudeyde kentindeki bir hastaneye hava saldırısı gerçekleştiren Suudi koalisyonu, 60 sivilin yaşamını yitirmesine sebep olmuştu.

Tags: 


Yeni yorum ekle