Siyonistlerin Lübnan’ın Güneyindeki Hıristiyanlara Saldırma Planının Amacı Ne?

Per, 14/03/2024 - 12:01

Siyonist rejim, Hizbullah'ın işgal altındaki bölgelerin kuzeyine yönelik saldırılarını durdurmaya ilişkin son çabaları kapsamında, Lübnan'ın güneyindeki Hıristiyan köy ve kasabalarını hedef alarak saldırılarını durdurması için Lübnan İslami direnişine baskı yapmaya çalışıyor.

Welayet News  - Siyonist rejim, Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarının yeni turunda Hıristiyan kasaba ve köylerini hedef alarak bu bölge halkını Hizbullah'a karşı kışkırtmaya çalışıyor.

Hıristiyanlar, çoğunlukla Nebatiye ve Lübnan'ın güneyindeki iki ilde yaşıyorlar ve Güney Lübnan'ın nüfus yapısının yaklaşık %40'ını oluşturuyorlar.

Siyonist rejim onlarca yıldır dinsel argümanları kullanarak Lübnan’ın güneyinde İslami direniş ile bu bölgede yaşayan Hıristiyanlar arasında anlaşmazlık yaratmaya çalıştı.

Lübnanlı Hristiyan bir vatandaş Tesnim muhabiriyle yaptığı sohbette ülkeye olan bağlılığını ve direnişini anlattı ve şunları söyledi: Savaştan önce Amerika'ya gittim ama Hıristiyan olduğum için savaştan kaçtığımı söylemesinler diye savaş başladıktan on veya on iki gün sonra evime döndüm.

Lübnan'ın güneyinde Hizbullah ile Hıristiyanlar arasında ayrılık yaratmayı başaramayan İsrail, Hizbullah'a karşı Hıristiyan protestolarını kışkırtmak amacıyla bir kez daha Hıristiyanların yaşadığı yerleşimlerinin altyapı ve hizmet sektörlerine saldırılar başlattı.

Güney halkı, ulusal birlik sloganına dayanan direniş ve Lübnan ordusu, Siyonist rejime karşı birlik ve bütünlüğünü kanıtladı.



Yeni yorum ekle