Hamas: İsrail'in Yeni İşgal Planı Uluslararası Topluma Bir Meydan Okuma Mesajıdır

Per, 07/03/2024 - 07:26

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Siyonist İsrail'in aldığı yeni 'yerleşim' (işgal) birimleri kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, işgalci İsrail tarafından yapılan onay duyurusunun hiçbir hukuki ve yasal temeli olmadığını anlattı.

Welayet News  - Açıklamada, “İşgalci Siyonist makamlarının, işgal altındaki Kudüs şehrinin güneyindeki topraklarımızda kurulan yerleşim birimlerinde yaklaşık 3 bin 500 yeni yerleşim biriminin inşasına onay verildiğini duyurması, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurma ihtimalini engellemek için topraklarımızı kontrol altına almayı, halkımızı dara sokmayı ve Yahudi işgaliyle izole etmeyi amaçlayan Siyonist planın bir teyididir” sözleri kullanıldı.

Söz konusu işgal planını onaylamanın, kınamalarla yetinen uluslararası topluma "faşist terörist savaş suçlularının yönettiği Siyonist hükümetin" umursamaz bir meydan okuma mesajından başka bir şey olmadığı kaydedildi.

Hamas, açıklamasında, Birleşmiş Milletler (BM) ve ilgili taraflardan, İsrail'in lider kadroları hakkında cezalandırıcı adımlar atılması talebinde bulundu.

Siyonist İsrail'de aşırı sağcı Yerleşim ve Ulusal Vizyon Bakanı Orit Strock, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, 3 bin 500 yeni yasa dışı konutun inşasını onayladıklarını doğrulamıştı



Yeni yorum ekle