Siyonist Yetkili: Gazze Savaşının Kayıpları 33 Gün Savaşındaki Kayıpların 6 Katı

Çar, 06/03/2024 - 14:14

El-Cezire haber ajansının aktardığına göre Siyonist rejimin bir yetkilisi, yerleşimciler tarafından 700 bin tazminat talebinde bulunulduğunu açıklayarak, Gazze savaşının toplam zararının Lübnan ile yapılan savaşının 6 katı olduğu tahmininde bulundu.

Welayet NewsGüvenlik kaynaklarına bağlı Siyonist rejimin Vala haber sitesi, Siyonist rejimin Genel Müdürü Şai Aharonovich'in şu açıklamasını aktardı: "Savaşın neden olduğu dolaylı zararlara ilişkin 700 bine yakın tazminat talebimiz vardı. Bunların yarım milyonu kabul edildi. Şimdiye kadar böyle bir durumla karşılaşmadık ve vergi dairesi personeli de bu taleplere cevap vermiyor."

Aharonovich, Lübnan savaşı sonucunda bu rejimin tahmin ettiği kayıpların miktarı veya gerçek kayıpları hakkında ayrıntılı istatistikler sunmadı. Ancak Siyonist rejim kabinesinin daha önce yaptığı açıklamalara göre, 2006 yılındaki 33 günlük savaşta bu rejimin toplam zararı 100.000 tazminat talebine ulaşmıştı.

Siyonist rejim 2007 yılında Lübnan savaşının toplam maliyetinin 2,8 milyar dolar olduğunu açıklamıştı.

Aharonovitch daha önce şu açıklamada da bulunmuştu: "Gazze'deki savaş çok karmaşık bir tehdit ve daha önce hiç bu kadar karmaşık bir durum görmemiştik."

Siyonist rejim, 2023 yılında Gazze Şeridi'ne karşı yıkıcı bir savaş başlattı ve bunun sonucunda yaralanan ve şehit olan Filistinli sayısı 100.000'den fazla oldu. Gazze'de çok sayıda konut ve sivil altyapı tahrip edildi ve Siyonist kuşatmanın neden olduğu kıtlık ve açlık nedeniyle bu bölgedeki insani durum felaket boyutuna ulaştı.



Yeni yorum ekle