The National: Hizbullah tüm savaş senaryolarına hazır

Cu, 01/03/2024 - 09:45

İsrail ve Lübnan’dan Abu Dabi merkezli The National gazetesine konuşan güvenlik kaynakları, İsrail ordusu ve Hizbullah'ın geniş çaplı bir savaşa hazırlandığını iddia ettiler.

Welayet News  - The National gazetesi İsrail ve Lübnan’dan bazı kaynakların açıklamalarına dayanarak, İsrail rejiminin Hizbullah'ı sınırdan çıkarmak için Güney Lübnan'da bir savaş planladığını bildirdi.

Gazete, Hizbullah’ın da geniş kapsamlı savaşa ilişkin tüm senaryolara hazırlandığını vurguladı.

İsrailli güvenlik kaynaklarından biri, işgal altındaki kuzey Filistin’deki evlerini terk eden İsraillilerin, Hizbullah tehdidi ortadan kaldırılmadıkça geri dönmek istemediklerini vurguladı.

Söz konusu kaynak, “Bu, İsrail ordusu ve hükümeti üzerinde büyük bir baskı kaynağıdır. Ayrıca başka bir büyük savaş anlamına gelebilir” dedi.

The National gazetesi ilgili haberinde şunları kaydetti: “İsrail, Hizbullah'ı sınırdan uzaklaştırmak amacıyla Güney Lübnan'da olası bir savaşı ele alıp, planlarını masaya yatırdı.”

Gazeteye göre, Gazze'deki savaş, İsrail tarafından bir beka meselesi olarak algılanıyor ve iyi eğitimli ve donanımlı Hizbullah güçleri de bunun önemli bir parçası olarak görülüyor.

Kaynaklar, temel hedefin, Hizbullah'ı sınırdan 10 ila 15 km uzağa iterek güdümlü tanksavar füzelerini, kuzeyden kaçan 60.000 İsraillinin menzilinden çıkarmak olduğunu iddia ettiler.

Ayrıca, Hizbullah'ın Litani Nehri'nin kuzeyine çekilmesi durumunda çatışmaya gerek kalmayacağını savundular.

The National Hizbullah’a yakın bir kaynağın açıklamalarına dayanarak şunu bildirdi: “Lübnan'daki İslami direniş geçmişte olduğu gibi, Lübnan'ı savunma ve işgal altındaki toprakları kurtarma ilkesine dayanarak hareket edecek.”

Lübnanlı güvenlik yetkililerine göre, geniş çaplı bir savaştan korkmadığını defalarca dile getiren Hizbullah, İsrail ordusunun karadan işgali de dahil olmak üzere tüm senaryolara hazırlanıyor.

Gazeteye konuşan güvenlik kaynaklarından biri “Silah, savunma, ev, yiyecek, depolar… Güneydeki her şey, savaşa hazırlanıyor” ifadesini kullandı.(YDH)



Yeni yorum ekle