Nasrallah: İsrail'in ajana ihtiyacı yok, cep telefonu yetiyor; Cephede telefon yasağı

Çar, 14/02/2024 - 14:28

Hizbullah Lideri Nasrallah yaptığı konuşmada İsrail'in kaybetmesinin tüm bölgenin çıkarına olacağını ifade etti. Nasrallah, kendilerinin de bu sebeple savaşa girdiklerini vurguladı.

Welayet News  - Hizbullah Lideri Nasrallah yaptığı konuşmada İsrail'in kaybetmesinin tüm bölgenin çıkarına olacağını ifade etti. Nasrallah, kendilerinin de bu sebeple savaşa girdiklerini vurguladı.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, video konferans aracılığıyla katıldığı programda İsrail ile içinde bulundukları savaşa dair açıklamalarda bulundu. Nasrallah, yalnızca Filistin veya Lübnan'ın değil tüm bölge ülkelerinin çıkarının İsrail'in kaybetmesi olduğunu söyledi.

ARABULUCULARIN TEK HEDEFİ İSRAİL'İN GÜVENLİĞİ

Hizbullah’ın sınır hattında İsrail’e yönelik saldırıları başladığı andan itibaren özellikle Batı ülkelerinden arabulucu olarak heyetlerin geldiğini aktaran Nasrallah, "Beyrut'a gelen arabulucu heyetlerin tek hedefi İsrail'in güvenliğini sağlamak. Onların gündeminde 30 bin şehit ve aç bırakılan 2,5 milyon yok" ifadelerini kullandı.

Nasrallah, Lübnan cephesindeki ateşkesin sağlanması için yapılan tüm görüşmeler ve önerilerin hedefinin İsrail'in kuzeyindeki 100 bin yerleşimcinin evine geri dönebilmesi olduğunu kaydetti.

İsrail'in Lübnan'a ait, işgal ettiği Kefr Şuba, Şebaa Çiftlikleri ve Gacar köyü mevzusunun arabulucu heyetlere hatırlatıldığını ve verilen yanıta değinen Nasrallah, tüm heyetlerin "ateşkes olsun, yerleşimciler geri dönsün" sonra bakarız diyerek, durumu geçiştirdikleri eleştirisinde bulundu.

CEPHEDE TELEFON YASAĞI

Lübnan cephesinde Hizbullah'ın son dönemlerdeki kayıplarının nedenini kullanılan telefonlara ve internete bağlayan Nasrallah, cep telefonunun bir dinleme ve konum belirleme cihazı olduğunu, başta mensupları olmak üzere güneydeki tüm köy ve belde sakinlerinden cep telefonu kullanmamalarını istedi.

İsrail'in sınır cephesindeki bölgeleri gözetlemek için "ajanlara" ihtiyaç duymadığını aktaran Nasrallah, yollar ve evlerin önünde bulunan internete bağlı tüm gözetleme kameralarını izleyebildiğini, bu yüzden söz konusu kameraların internet ile bağlantılarının kesilmesi gerektiğini belirtti. (islamianaliz)



Yeni yorum ekle