Öldürülen Iraklı petrol kralı, Mossad'ın Erbil'deki kilit adamıydı

Cu, 19/01/2024 - 09:29

İran'ın Irak Kürdistan'ında bulunan MOSSAD casusluk üssüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda öldürülen Iraklı petrol kralı Peşra Mecid Ağa Dizayn'nın Mossad ajanı Elan Nissim ve Kürt terörist lider Hüseyin Yezdanpanah ile birlikte olan görüntüleri ortaya çıktı.

Welayet News - İran İslam Devrimi Muhafızları Birliği (IRGC) Pazartesi günü gece yarısı MOSSAD’ın Irak Kürdistanı'ndaki bir casusluk merkezine füzelerle imha etti.

Operasyonda ölenler arasında, MOSSAD ile yakın bağlarını paylaşan ve Irak petrolünün Tel Aviv rejimine yasadışı ihracatından servet kazanan Kürt multi milyoner petrol kralı Peşra Mecid Ağa Dizayee de vardı.

Önemli kaynaklara göre, Dizayee ve suç ortaklarının Erbil'deki casusluk kompleksinde bulunması, saldırı sırasında büyük önem taşıyan bir toplantının devam ettiğini öne sürdü.

Kürt medyasına göre Dizayn, güvenlik, petrol, gaz, inşaat ve tarımla ilgili ticari çıkarları olan Falcon Group holdingine başkanlık ediyordu.

İlginç bir şekilde, şirketin web sitesi, kurucunun Irak Kürdistanı'nın güvenlik ve istihbarat aygıtındaki derin bağlantılarına işaret ederek onu MOSSAD’a yaklaştıran "birçok uluslararası petrol şirketine güvenlik hizmeti vermekten memnun olduklarını" söylüyor.

Kürt kralı aynı zamanda şehrin ikonik gökdelenlerinden bazılarının arkasında gelişen bir emlak şirketi olan Erbil merkezli Empire World'ün de başındaydı.

Ana akım medyanın odak noktası çoğunlukla Dizayee'nin geniş iş imparatorluğuna ve Kürdistan'ın iktidardaki Barzani ailesiyle yakınlığına odaklanırken, İsrail casusluk teşkilatı ile yakın ilişkisi son zamanlarda fark edilmedi.

Press TV web sitesi, MOSSAD bağlantısını kuran bazı fotoğraflara ve İsrail casus ajansının Irak Kürdistanı'ndaki operasyonlarında, esas olarak İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik operasyonlarında nasıl hayati bir yapı olduğuna erişim sağladı.



Bu fotoğrafta Peşra Mecid Ağa Dizayee (sağdan üçüncü sırada), Irak Kürdistanı'nda bir MOSSAD askere alma ajanı olan Elan Nissim (sağdan dördüncü sırada) ve terörist grup Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Sekreteri Hüseyin Yezdanpanah (sağdan birinci sırada) ile birlikte görülüyor.



Burada Silahla görülen Elan Nissim, İsrail casusluk teşkilatı için Irak Kürdistanı da dahil olmak üzere Batı Asya bölgesindeki terörist grupları eğitmekten ve ajanları işe almaktan sorumlu MOSSAD’a bağlı bir casusluk firması olan ve karanlık bir geçmişi olan Tasa Elite'in takım lideridir.



Askeri Yorgunluk içinde olan Hüseyin Yezdanpanah, Kuzey Irak'ta bulunan tehlikelş bir terörist grup olan ve Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki MOSSAD’ın kilit paralı askerlerinden biri olan Kürdistan Özgürlük Partisi'nin Genel Sekreteridir ve faaliyetleri arasında İran'ın güvenliğine karşı harekete geçmek için istihbarat ve operasyon ekibine ağ oluşturma ve rehberlik etme yer almaktadır.



Peşraw Majid Ağa Dizayee, Siyonist bir Hahamla Yahudi bayramını kutlamak için bir etkinlikte Yom Kippur.(Prestv-Tercüme:Hürseda)



Yeni yorum ekle