Irak’tan NATO’ya uyarı

Per, 18/01/2024 - 06:34

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, NATO Genel Sekreterine yabancı askerlerin Irak’tan çekilmesi konusunun hükümetinin gündeminde olduğunu söyledi.

Welayet News  - Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir görüşme yaptı.

Sudani, görüşmede hükümetinin yabancı güçlerin Irak’taki varlığının sona erdirilmesi konusunun hükümetinin gündeminde olduğunu ve hükümetin bu konuda uygulama aşamasına geçmeye hazır olduğunu söyledi.

NATO’nun Irak’a desteğinin sınırlarıyla ilgili de konuşan Irak Başbakanı Sudani, uluslararası koalisyon ile Irak hükümetinin silah yardımı ve askerlerin yeni silahlar konusundaki eğitimi ile ilgili işbirliği yapmasında herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Irak İslami Direnişi, İsrail’in Gazze’ye saldırılar başlatmasından sonra İsrail’i desteklediği için Amerika’nın Irak ve Suriye’deki üslerine saldırılar yapmış, Amerika da Irak Halk Seferberlik Güçleri’nin merkezlerini bombalamıştı. 

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Amerika’nın Irak silahlı kuvvetlerinin bir parçası olan Halk Seferberlik Güçleri’ne yönelik saldırılarının Irak’ın ulusal egemenliğinin ihlali olarak nitelemişti.

Irak parlamentosu, 2020 yılında yabancı güçlerin ülkeden çıkarılması yönünde karar almış; ancak Muhammed Kazımi hükümeti parlamentonun kararını uygulamamıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle