Jerusalem Post: Hizbullah İsrail'e karşı denklemi tersine çevirdi

Per, 18/01/2024 - 06:26

Jerusalem Post gazetesi, Hizbullah'ın son günlerde işgal rejimini hedef alan tanksavar füzeli saldırılarına ilişkin değerlendirmede bulunarak İsrail'in askeri üstünlüğüne darbe vurduğunu yazdı.

Welayet News  - İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesi, Hizbullah güçlerinin Lübnan-İsrail sınırında İsrail ordusunu tanksavar füzelerle hedef alan son operasyonlarına ilişkin bir analiz yayımladı.

Gazetede yer alan makalede, Demir Kubbe ve diğer hava savunma kabiliyetlerinin bölgede koruma sağlasa da yalnızca daha yüksekten ve yay benzeri bir yörüngede uçan roketleri durdurabildiklerini, tanksavar füzelerinin ise genelde zırhlı araçlar olan hedefe daha alçaktan ve düz bir çizgide uçarak hedefini yok edebildiği anımsatıldı.

İsrail'in bu tür tehditleri engelleyecek Trophy savunma sistemine sahip olduğu, fakat bir ordu üssü gibi daha geniş alanlar için savunma sistemi kurmadığına işaret edilen makalede, tüm bunların İsrail ordusunun kabiliyet ve istihbarat tespitine darbe vurduğu belirtildi.

Hizbullah'ın İsrail'i roket, tanksavar füzesi ve insansız hava aracı ile şaşırtmasının mümkün olduğu bir senaryoda İsrail ordusunu Hayfa veya Tel Aviv'e karşı tek sefede 8 bin roketle şaşırtmasının da mümkün olduğuna vurgu yapılan makalede şu ifadelere yer verildi:

"Hizbullah'ın pek çok kuvvetini sınırdan geri çektiği ve bugüne kadar yaklaşık 20 İsrail askerine karşılık Lübnan'da yaklaşık 180 Hizbullah ve Hamas bağlantılı savaşçının öldürüldüğü konusunda hiçbir şüphe yok. Ancak İsrail Savunma Kuvvetleri, Hizbullah'ın tam ölçekli bir savaşa girmeden tüm kuvvetlerini sınırdan uzaklaştırmasını ve tanksavar füze menzilinin ötesine geçmesini sağlayacak kadar kritik varlıkları ya da kişileri vurana kadar İsrail'in askeri üstünlüğünü uzun vadeli sürdürülebilir güvenlik kazanımlarına dönüştürmesi zor olacaktır."



Yeni yorum ekle