MOSSAD’ın Terör Yuvalarına Değinmeyen Irak’tan İran’a Tepki

Sa, 16/01/2024 - 11:37

Irak Dışişleri Bakanlığı Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Mossad bağlantılı terör yuvalarına değinmeden, İran Devrim Muhafızları’nın füzeli operasyonuna tepki gösterdi.

Welayet News  - Irak Dışişleri Bakanlığı Erbil kentindeki Mossad bağlantılı terör gruplarının karargahına bu sabah düzenlenen operasyona ilişkin yazı açıklama yayınladı.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Mossad bağlantılı terör unsurlarının varlığına değinmeden, İran Devrim Muhafızları’nın teröristlerin Erbil'deki karargahına yönelik füze operasyonunu kınayarak, buna karşı yasal önlem alacağını açıkladı.

İran aylar önce Irak hükümetine ve IKBY’ye terör gruplarının ve Batılı ve Siyonist casusluk servislerine bağlı unsurların bu bölgelerdeki faaliyetleri konusunda uyarıda bulunarak, İran sınırları çevresinde yaşanan bu olaylar karşısında sessiz kalamayacağını defalarca vurgu yapmıştı.

Tahran tarafı Iraklı yetkililerden her zaman tehlikeli terörist unsurların Irak topraklarında İran’ın çıkarlarına aykırı faaliyetlerinin önlenmesini istemişti ancak bu uyarıların dikkate alınmaması, İran'ın sınır bölgelerindeki terör karargâhlarına doğrudan operasyon yapmaktan başka seçenek bırakmamıştır./mehr



Yeni yorum ekle