İsrail'den Amerika'ya Hizbullah'a Karşı Savaş Başlatılması Mesajı

Pt, 08/01/2024 - 10:52

İbrani medyası, Siyonist rejimin Amerika'ya diplomatik eyleminin başarılı olmasını istediği ancak bu başarısız olursa Hizbullah'ı güney Lübnan'dan ortadan kaldırmak için askeri eylemde bulunmak zorunda kalacağı yönünde bir mesaj gönderdiğini bildirdi.

Welayet News  - İbrani gazetesi Yedioth Aharonot şunları yazdı: ‘İsrail, ABDBaşkanı Joe Biden'ın özel temsilcisi Amos Hochstein’a mesaj göndererek, diplomatik eyleminin başarılı olmasını istediğini ancak bu başarısız olursa Hizbullah'ı güney Lübnan'dan ortadan kaldırmak için askeri eylemde bulunmak zorunda kalacağını vurguladı.

Tel Aviv, Hochstein'a, Hizbullah ortadan kaldırılmadıkça işgal altındaki kuzey bölgelerinde yaşayanların evlerine dönmeyi reddedeceklerini açıkladı.’

Yedioth Aharonot’un haberine göre, onlar işgal altındaki topraklarda siyasi eylem konusunda iyimser değiller ama işgal altındaki toprakların kuzeyinde askeri operasyon başlatılması durumunda meşruiyet kazanmak için bunu bitirmeye çalışacaklar.

Siyonist rejimin KAN haber ajansı şunları bildirdi: ‘İşgal altındaki bölgelerdeki bazı değerlendirmelere göre, Hizbullah'ın Lübnan sınırlarından çıkarılması konusunda anlaşmaya varılamadığı takdirde bu konu muhtemelen iki taraf arasında sınırlı bir savaşa yol açacaktır.

Siyonist rejimin başbakanı Binyamin Netanyahu daha önce Hochstein'a şunları söylemişti: ‘İsrail, kuzeyde yaşayanların evlerine dönebilmesi ve güvende olabilmesi için Lübnan ile olan sınırlarında köklü bir değişiklik yapmaya kararlıdır.’

Siyonist rejimin Savunma Bakanı Yoav Gallant daha önce şu iddialarda bulunmuştu: ‘Tel Aviv, Lübnan sınırındaki gerilimi yatıştırmak için diplomatik çözümü tercih ediyor ve bu sorunun barışçıl çözümü giderek zayıflıyor.’

Lübnan Hizbullah Hareketi Cumartesi günü Siyonist düşmanın kuvvetlerine ve mevzilerine yönelik operasyonlar düzenleyeceğini ve onları doğrudan hedef alacağını açıkladı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah da Cuma günü yaptığı konuşmada, İslami Direniş ‘in üç ayda İsrail'e karşı 670'den fazla operasyon düzenlediğini, bu rejimin sınırdaki 48 üssünün birçok kez hedef alındığını söyledi.

Hamas hareketinin siyasi ofisinin başkan yardımcısı Salih elAruri'ye Beyrut'un güney banliyölerinde düzenlenen suikasta değinen Nasrallah, Hizbullah'ın bu suç ve cinayete vereceği tepkinin kesin olacağını vurguladı.

Siyonist rejim ile Hamas hareketi arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Filistin ve Lübnan'ın kuzey sınırları, bu rejimin ordusu ile Hizbullah arasındaki karşılıklı saldırıların yoğunlaşmasına sahne oldu ve bu durum, çatışmaların kapsamının genişlemesine ilişkin endişeleri artırdı.



Yeni yorum ekle