Nasrullah: Aruri Suikastı Cezasız Kalmayacak

Cu, 05/01/2024 - 20:32

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bugün yaptığı konuşmada bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Welayet News  - Merhum El Hac Muhammed Yaği'yi anma töreninde konuşan Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Lübnan'ın güneyinde yaşanan çatışmalara ilişkin Nasrullah, ''90 günden fazla süren savaş boyunca Siyonist düşmanın askeri noktaları birçok kez hedef alındı. Direniş gruplarının saldırılarından korkan düşman askerleri boşaltılan kasabalara ve uzaktaki mevzilere kaçtı. Misilleme amacıyla yapılan direniş eylemlerinde düşmanın birçok tankı ve askeri aracı imha edilmiştir.'' dedi.

Nasrullah sözlerine şöyle devam etti:

''Düşman teknik başarısızlıklarını insansız hava araçları (İHA) ve casus uçaklarla telafi etmeye çalıştı. Onlar ölü ve yaralı sayılarına yönelik ağır medya sansürü uyguluyor. Ancak Siyonist uzmanlar ölü sayısının işgalci ordunun açıkladığı rakamın üç katı olduğunu tahmin ediyor. Rejimin sağlık bakanlığına göre kuzey cephesinde 2 binden fazla kişi yaralandı.''

Lübnan direnişinin Ekim ayından beri Siyonist hedeflere yönelik toplam 670 operasyon gerçekleştiğini aktaran Hizbullah lideri, ''Direniş, 50'si sınır noktası olmak üzere 494 hedefi vurdu, düşmanın sınır hattındaki teknik ve istihbarat tesislerini imha etti. Üç aydır devam eden savaşta 17 Siyonist yerleşim kasabası hedef alındı.'' açıklamasını yaptı.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, Amerika ve müttefiklerinin Ukrayna'da Rusya'ya karşı stratejik bir yenilgiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Nasrullah yaptığı konuşmada şu sözleri kaydetti:

Amerikan yönetimi, Ortadoğu'daki savaş çemberinin genişletilmesinden kaygılı zira Amerika Ukrayna ile meşgul olduğu için savaşı genişletmek istemiyor. Ukrayna, Rusya'ya karşı stratejik bir yenilgiye hazırlanıyor.

 

Hasan Nasrullah, ''Lübnan, Suriye, Irak ve Yemen'deki direniş gruplarının amacı, Gazze'deki savaşı durdurmak için düşman kabinesine baskı yapmaktır. Lübnan'ın güney cephesinin açılmasının ana sebebi düşmanın Gazze cephesindeki baskısını azaltmaktır. Düşman kuvvetlerini geri çekmek zorunda kalığında Lübnan sınırından değil, Gazze'den çekti.'' ifadesini kullandı.

Hasan Nasrullah, Bağdat'ta yer alan Haşdi Şabi'nin karargahına düzenlenen saldırıya değinerek, Haşdi Şabi şehitleri için taziye dileklerini iletti.

Nasrullah açıklamasında, "Bugün, Irak'taki Amerikan güçlerinin varlığından kurtulmak ve Amerika'nın IŞİD'le mücadele söyleminin yanlışlığından kurtulmak için bir fırsat var. Bugün Irak'ın, işgalcileri geride bırakması için tarihi bir fırsatı var. Iraklılar, Irak'ı kurtarmak ve Amerikan güçlerini bölgeden çıkarmak için ikinci savaşta tüm güçleriyle savaşacaklar" dedi.

Nasrullah, Amerikan güçlerinin Suriye'de IŞİD'i finanse ettiğini, ona destek sağladığını ve üyelerini hapishanelerden salıverdiğini teyit etti.

Nasrullah açıklamasında şu açıklamalarda bulundu:

 

Bugün direniş ekseninin eylemlerini küçümseyenler, Gazze'ye yönelik saldırının başlangıcından bu yana hiçbir şey sağlamayan, sessiz ve ihmalkar rejimlerin Yemenlilerin Kızıldeniz'de yaptıklarına şaşıranlardır. Birçok Yemenlinin Ensarullah'a yönelik tutumlarını yeniden gözden geçirmesine neden oldu. Yemen, uluslararası denklemlerin bir parçası haline geldi ve Amerikalıların Kızıldeniz'de yaptıklarını ifşa etti. Amerikan yönetimi, karşısında Ensarullah hareketinin değil, tüm saldırganları yenilgiye uğratan milyonlarca Yemen halkının bulunduğunu, Yemen'in Arap ve İslam dünyasında ve Arap dünyasının gözünde gururunun dostları ve düşmanları arttığını anlamalıdır.

Seyyid Hasan Nasrullah, Siyonist Rejim'in Hamas'ın üst düzey yöneticisi Salih el-Aruri'ye yönelik terör saldırısı hakkında, ''Beyrut'un Dahiye bölgesinde Salih el-Aruri'ye düzenlenen suikast cezasız kalmayacak.'' şeklinde konuştu.



Yeni yorum ekle