Hizbullah: Suriye'nin güneyindeki IŞID saldırıları ABD destekli

Cu, 27/07/2018 - 00:58

Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah, dün IŞİD tarafından Suriye'nin güneyinde, Ürdün sınırı yakınındaki Süveyde'de gerçekleştirilen saldırıları kınayarak ABD’yi sorumlu tuttu. Hizbullah, El Tanf’tan gelen IŞİD’lilerin, Washington’un desteği ile geldiğini söyledi.

Welayet News - Hizbullah, dün Suriye'nin güneyinde, Süveyde'de IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve sonucunda en az 144 kişinin hayatını kaybettiği ve 178 kişinin de yaralandığı saldırı ile ilgili bir açıklama yayınladı.

ABD'nin Süveyde'deki saldırıları gerçekleştiren 'suç çetelerinin' bölgesel patronu olmakla suçlayan Hizbullah, ABD'nin El Tanf bölgesinde yasadışı olarak bulunduğunu ifade etti.

Hizbullah, "Teçhizat ve ekipmanlı bu silahlı çetelerin, ABD'nin yasadışı bir şekilde varlık gösterdiği El Tanf'tan, yine ABD'nin gözü önünde ve açık desteğiyle kendilerini göstermiş olmaları tehlikeli" ifadelerini kullandı.

'AMAÇLARINA ULAŞMAK İÇİN BU ÇETELERİ KULLANIYOR'

Açıklamanın devamında, "Belli ki bölgesel ve uluslararası güçler, kendi kötü ve düşmanca amaçlarına ulaşmak için bu suç çetelerini kullanmayı devam ediyor" diye eklendi.

Hizbullah, Suriye ordusunun ülkenin güneyinde IŞİD'de karşı sürdürdüğü operasyonları ve elde ettiği başarılarının ardından geldiğini hatırlatarak öldürülenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

IŞİD'in aylar sonra dün Suriye'nin güneyinde düzenlediği en kanlı saldırı Süveyde'yi vurmuştu. Vilayetin aynı isimli başkentinde pazar yerinde ve meydanda büyük patlamalar meydana gelmişt. Aynı zamanda militanlar kentin ve vilayetin çeşitli bölgelerinde saldırıya geçip şiddetli çatışmalara girmişti.

Çoğunlukla Dürzilerin yaşadığı hükümet güçlerinin kontrolündeki bölgede bu tarz saldırılar nadiren yaşanıyor.

 



Yeni yorum ekle