Hizbullah: Lübnan Sınırında Siyonistler İçin Güvenli Bir Yer Yok

Sa, 12/12/2023 - 09:06

‘İsrail düşmanı kendi iradesini Lübnan'a dayatacak durumda değil’

Welayet News  - Lübnan Hizbullahı Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, Güney Lübnan ve Gazze Şeridi'nde Siyonist düşmanla direniş mücadelesi sürecine ilişkin konuşmasında açıklamalarda bulundu: ‘İsrail düşmanı kendi iradesini Lübnan'a dayatacak durumda değil’ dedi.

Netanyahu ve Gallant'ın tehditlerinin hiçbir değeri yok

Şeyh Damuş şöyle devam etti: Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ve bu rejimin Savaş Bakanı Yoav Gallant'ın tehditleri tamamen boş ve değersizdir. Bizim bu korkutma ve tehditlere aldırış etmediğimizi düşman çok iyi biliyor. 1993'ten 1996'ya ve 2006'ya kadar olan tüm geçmiş tecrübeler, işgalci düşmanın tehditlerinden korkmadığımızı ve her saldırıya uğradığımızda milletimize ve halkımıza zafer getirmeyi başardığımızı göstermektedir. Bugün dahi düşman ülkemize yeniden saldırmayı düşünürse, Allah'ın izniyle vatanımız ve milletimiz için yeni bir zafere ulaşacağız.

Ali Damuş: ‘Direniş düşmanı yormaya devam edecek ve Siyonistlerin Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırganlığı devam ettiği sürece saldırılarımız durmayacak. İşgalcilerin Lübnan'ın güneydeki köy ve şehirlerine yönelik saldırıları hiçbir zaman cevapsız kalmamış ve direniş, saldırganlara karşı her zaman güçlü, isabetli ve acı dolu bir karşılık vermiştir, verecektir’ ifadelerini kullandı.

Bu Hizbullah yetkilisi şunu vurguladı: Lübnan ile işgal altındaki Filistin sınırındaki direniş Siyonist düşmana güvenli bir mevzi bırakmadı. Savaşçılarımız çeşitli başarılara imza atarak düşmanı büyük bedeller ödemeye zorluyor, çatışmanın denklemlerinin değişmesine ve Lübnan'ın egemenliğine zarar vermesine izin vermiyorlar.

Direniş, Amerikan-Batı-Siyonist suç çeteleriyle mücadele için en doğru seçenektir

Şeyh Damuş şunları söyledi: Bir yanda işgalci düşmanın saldırganlığına karşı Gazze ve Lübnan'daki direnişin kahramanca yüzleşmesi, diğer yanda Amerikalıların ve Batılıların Siyonistlerin cinayetleri destekleme pozisyonları ve bunun yanı sıra bazı Arap rejimlerinin bu cinayetlere sessiz kalması ve boyun eğmesi, Filistin milletinin ve yeni nesillerin, tüm Arap ve İslam milletlerinin;  Amerikan-Batı-Siyonist suç çeteleriyle mücadelede direniş en doğru seçenek olduğundan daha da emin olmasını sağlıyor.

Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı şunları söyledi: Bu durum, düşmana karşı yalnızca direniş dilinin, silah ve füzelerin işe yaradığını, dolayısıyla direnişimize sahip çıkacağımızı, silahlarımızdan ve füzelerimizden vazgeçmeyeceğimizi göstermektedir. Biz de ülkemizi korumak, Gazze'de ve Filistin genelindeki mazlumları desteklemek ve Filistin halkına zafer kazandırmak için cihad ve direniş pozisyonunda kalıyoruz.

Damuş ABD'nin Gazze Şeridi'ndeki ateşkes kararını veto eden son eylemine dikkat çekerek: Amerika'nın cinayetlerin ortağı olduğunu söylememiz boş bir söylem değil, aynı zamanda Siyonistlerin Gazze Şeridi'nde işlediği suçların asıl ve doğrudan sorumlusudur. Bu, bugün tüm dünyanın kendi gözleriyle gördüğü açık bir gerçektir; Çünkü Amerika bu savaşı yürütüyor ve Gazze halkını katletmeleri için işgalcilere her türlü cinayet ve suç imkanlarını sağlıyor.

Bu Hizbullah yetkilisi şunları söyledi: Amerika, dünyadaki saldırganlığın durdurulması yönünde çağrıda bulunan her türlü kararı geçersiz kılmak için Güvenlik Konseyi'ndeki veto oyu kullanıyor; yine Cuma günü Güvenlik Konseyi toplantısında Gazze'deki ateşkes karar taslağını veto ederek yaptığı gibi. Bugün direnişteki hiç kimse Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmak için Amerika'nın, Batı'nın veya Güvenlik Konseyi'nin pozisyonuna güvenmiyor; biz yalnızca düşmana karşı direniş savaşçılarının kahramanca direnişine ve istikrarına ve Gazze halkının istikrarına ve sabrına, direnişe ve topraklarına olan bağlılığına güveniyoruz.

Şeyh Damuş şöyle devam etti: Gazze'deki direniş güçlü, yetenekli ve istikrarlı, sahadaki durumu da sabit. Direniş savaşçıları, düşmanla yüzleşme ve mücadeleyi sürdürme irade ve yeteneğine sahiptirler, onlar topraklarının sahibidir ve bu toprakların her köşesini bilirler. Direniş savaşçılarını düşmana üstün kılan ve Siyonistlerin de Hamas'ın savaş alanında üstünlüğe sahip olduğunu kabul etmesini sağlayan ayrıcalık budur.

Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı sözlerinin sonunda şunu vurguladı: Direniş savaşçılarının kararlılığı ve kahramanca cevabı sayesinde düşman Gazze'nin kumlarında boğuluyor.  Savaş ne kadar uzun sürerse, o kadar çok kayıp verecekler. Herhangi bir askeri başarı elde edemez veya hiçbir şekilde bu savaşı kazanamazlar. Siyonistler eninde sonunda dolaylı müzakerelere dönmek, taviz vermek ve saldırganlıklarını durdurmak zorunda kalacaklar.



Yeni yorum ekle