Hizbullah: Direniş sahanın galibidir

Per, 07/12/2023 - 14:26

Lübnan Hizbullah'ı Genel Sekreter Yardımcısı, direnişin düşmanla savaşı sürdürmeye hazır olduğunu vurgulayarak, "Mevcut savaşın sonuçları İsrail'in aleyhine olacak ve Filistin halkı bu savaştan öncesine göre çok daha güçlenmiş olarak çıkacak." dedi.

Welayet News  - Lübnan Hizbullah'ı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Siyonist düşmanla yüzleşme süreci ve direnişin Lübnan'ın güneyinde işgal mevzilerine karşı yürüttüğü operasyonlara ilişkin yaptığı konuşmada, "Direniş her zaman canlıdır ve yoluna devam edecektir ve bu yolda devam etmek için de hazırdır" açıklamasında bulundu.

Naim Kasım sözlerine şöyle devam etti:  Direnişin bu kadar güçlü olmasının sebebi Filistin halkının kendi topraklarındaki hakkı için direniyor olması  ve bu milletin direnişe olan bağlılığı ile son nefesine kadar mücadele etme iradesidir. Artık zamanla yarışıyoruz ve soru şu: Sonunda kim hedefine ulaşacak? Filistin davasını yok ederek Siyonist rejim mi amacına ulaşacak, yoksa direnişin iradesi, düşmanı bu hedefe ulaşmaktan alıkoyacak mı?

Şeyh Naim Kasım, İsraillilerin elli gün süren saldırı sırasında herhangi bir hedefe ulaşamadıklarının kesin olduğunu, hatta esirlerinin savaş alanında değil, esir değişimi yoluyla serbest bırakıldığını vurgulayarak: ‘İşgalcilerin bugün başlattığı savaş tamamen anlamsızdır ve sonuçları İsrail'in aleyhine olacaktır. Filistin halkı bu savaştan eskisinden daha güçlü ve istekli çıkacak, İsrail ise bu savaştan eskisinden daha zayıf ve gelecek kaygısı içinde çıkacaktır’ dedi.

Bu Hizbullah yetkilisi şunu vurguladı: İsrail'i mutlaka yeneceğiz ve acele etmeyin diyoruz. Bu bağlamda bazıları bize İsrail'e karşı büyük savaşı neden şimdi başlatmadığınızı soruyor. Onlara şunu soruyoruz; Siz şu ana kadar ne yaptınız ki. Sadece izlemek ve seyirci kalmakla mı yetiniyorsunuz?

 Son olarak Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Filistin davasına desteklerini vurgulayarak şunları söyledi: Biz Direnişin kalesinde Gazze'nin yanındayız ve zafere ulaşmak için her ne gerekiyorsa sağlıyoruz. Amerika ve İsrail'in tehditleri bizi korkutmuyor. Biz, iradeleri zayıf olanlara, bizi rahatsız etmek ve caydırmak isteyenlere kulak asmıyoruz. Tarihimiz direnişin başarıları ve zaferleriyle doludur ve direniş galip gelecektir ve bu Allah'ın vaadidir. 



Yeni yorum ekle