'Lübnan, Irak ve Yemen Direnişi Filistin Direnişinin yanında'

Pt, 27/11/2023 - 06:38

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, "Hizbullah grubunun liderinin oğlu Şahid Abbas; Lübnan, Filistin ve İran İslam Cumhuriyeti'ndeki Direniş liderliği modelini temsil ediyor." dedi.

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Direniş grubunun Lübnan Meclisindeki lideri Muhammed Ra'ad’ın oğlu şehit Abbas Ra'ad’ı anma töreninde yaptığı konuşmada "Hizbullah grubunun liderinin oğlu Şahid Abbas; Lübnan, Filistin ve İran İslam Cumhuriyeti'ndeki Direniş liderliği modelini temsil ediyor." açıklamasında bulundu.

Şeyh Naim Kasım, bu Direniş’in çocukları, kadınları ve sahip olduğu her şeyiyle asla başarısız olmayacağını ve ilki Gazze zaferi olmak üzere ardı ardına zaferler kazanacağını vurgulayarak: ‘Artık Direniş ve zafer çağındayız ve özgürlüğümüzün sınırlarını ve yolunu müstekbir ülkelerin ve Siyonist işgal rejiminin belirlemesine izin vermeyeceğiz. Biz ülkemizin tam bağımsızlığını, topraklarımızın son noktasına kadar tam özgürlüğünü istiyoruz ve siyasi seçeneklerimiz de bu süreç doğrultusundadır.’ ifadelerini kullandı.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı şunu vurguladı: Aksa Tufanı operasyonu Siyonist oluşumu derin bir bataklığa sürükleyen büyük ve kararlı bir operasyondur ve sonuçları yakın gelecekte netleşecektir. İsrail, Gazze'de 50 gün süren suç ve cinayetlerinden sonra hiçbir şey başaramadı. Güçlü Filistin milleti, işgalcilerin halkı Direnişe karşı kışkırtma iddialarını boşa çıkardı ve bu millet asla başarısız olmayacak.

Hizbullah yetkilisi konuşmasının devamında: ‘Direniş istikrarlı olmasaydı esir değişimi yapılmazdı ve gördük ki bu süreç Hamas'ın ve Direniş’in şartlarına göre yürütülüyor ve İsrail ateşkesi kabul etmek zorunda kalıyor. Bu savaşta Direniş zarar görmemiş ve gücü azalmamıştır. Lübnan, Irak ve Yemen Direnişi hâlâ Filistin direnişinin yanındadır’ dedi.

Şeyh Naim Kasım ayrıca şunları söyledi: Aksa Tufanı operasyonunun bu büyük başarısı, Direnişin asla yenilemeyeceğinin geleceğe de bir işareti olacaktır. Bugün Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün, Lübnan'ın ve tüm bölgenin özgürlüğü için direniş bizim tek seçeneğimizdir, geri dönüşü yoktur ve bu sürecin belirleyicisi ve karar alıcısı da biziz.

Hizbullah’ın Lübnan Meclisindeki gurup temsilcisi Muhammed Ra’ad da oğlunun anma töreninde yer alanlar arasındaydı. Muhammed Ra’ad şunları söyledi: Sirac’ın (Abbas Ra'ad) şehadeti, ülkemizin güvenliğini, özgürlüğünü, onurunu, egemenliğini ve gücünü gerçekleştirmesi ve güçlendirmesi için ulusal birlik için bir vesile olmasını umuyoruz.

Perşembe sabahı Lübnan İslami Direnişi, Siyonist rejimin güneydeki hava saldırısında Hizbullah'ın Lübnan Meclisindeki grup başkanı Muhammed Raad'ın oğlu Abbas Muhammed Raad (Sirac) da dahil olmak üzere bu hareketin 5 savaşçısının şehit olduğunu duyurmuştu.

Lübnan İslami Direnişi, Kur'an-ı Kerim'den bir ayetle süslenmiş şu bildiriyi yayınladı: Büyük bir onur ve gururla Lübnan’ın güneyinde Kudüs için şehit düşen Sirac lakaplı Abbas Muhammed Raad'ın şehadetinin yasını tuttuğumuzu ilan ediyoruz. 



Yeni yorum ekle