İran Dışişleri Bakanı, Nasrallah İle Görüştü

Cu, 24/11/2023 - 06:37

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve beraberindeki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah ile bir araya geldi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah iilebir arayageldi. 

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve beraberindeki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah ile bir araya geldi.

Filistin ve Lübnan'daki son gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, bölgedeki durum, olayların gidişatına ilişkin mevcut olanaklar ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının durdurulması için gösterilen çabalar ele alındı.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, dün gittiği Beyrut'ta Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Başbakan Necib Mikati'nin yanı sıra Filistin İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve Hamas'ın Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil el-Hayye ile de bir araya gelmişti.

Emir Abdullahiyan, Beyrut'ta yaptığı açıklamada Hamas'ın insani ara konusunda aldığı kararı desteklediklerini belirterek, "48 günlük direniş sonucunda ABD ve İsrail savaş yoluyla esirlerini kurtaramayacaklarını ve Hamas’ı yok edemeyeceklerini gördüler. Gazze'de ateşkesin nasıl ilerleyeceğini göreceğiz. Daha öncede söylediğimiz gibi, burası bizim bölgemiz ve kimse ile de şakamız yok. İsrail ateşkese bağlı kalmalı" demişti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan'daki temaslarının ardından uçakla Katar'a gitti.



Yeni yorum ekle