İsrail'in Lübnan'a saldırısında 2'si gazeteci 3 kişi hayatını kaybetti

Sa, 21/11/2023 - 13:31

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıda Al Mayadeen televizyon kanalı için çalışan Farah Ömer ve Rabih el Mamari ile bir sivilin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Welayet News  - İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda ikisi gazeteci olmak üzere üç kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail ordusunun Teyr Harfa beldesi yakınlarında gazetecilerin bulunduğu noktaya hava saldırısı düzenlediğini aktardı. Saldırıda Al Mayadeen TV kanalının muhabiri Farah Ömer ve kameraman Rabih el Mamari ile bir sivilin yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Al Mayadeen TV Yönetim Kurulu Başkanı Gassan Bin Ceddu da saldırının ardından internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı. Meslektaşları Ömer ve Mamari'nin öldürülmesinden dolayı derin üzüntü duyduklarını belirten Ceddu, "Al Mayadeen ekibi kesinlikte kasıtlı ve direkt hedef alındı" dedi. Ceddu, İsrail'in saldırılarına rağmen susmayacaklarını ve bölgedeki gelişmeleri önceden olduğu gibi aktarmaya devam edeceklerini söyledi.

Öte yandan Güney Lübnan'da Mayadeen TV'nin 2 gazetecisinin hedef alınarak öldürülmesi, İsrail savaş kabinesinin birkaç gün önce Mayadeen TV'nin de gündem konuları arasında olduğu özel toplantısında bu TV'nin Filistin'deki ofislerinin kapatılması kararı ve fiilen kapatılmasından sonra gelmesi, kasıtlı olarak hedef alındıkları iddiasını güçlendiriyor.

İSRAİL ORDUSU: ÜÇ GRUBA HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Lübnan'da ikisi gazeteci üç kişinin ölümüyle ilgili İsrail ordusundan henüz bir açıklama yapılmazken, bugün öğlen saatlerinde ordudan yapılan bir başka açıklamada, sınırın Lübnan tarafında silahlı olduğu iddia edilen üç gruba hava saldırısı düzenlendiği belirtilmişti.

Ordudan yapılan açıklamada, İsrail'e ait hava aracının sınırın Lübnan tarafında 'silahlı üç grup' tespit ettiği, hava saldırısıyla bu grupların hedef alındığı belirtilmişti. İsrail uçaklarının da Hizbullah'a ait hedefleri vurduğu ifade edilmişti. Açıklamada ayrıca Lübnan'dan İsrail tarafına havan mermileri atıldığı ve yaralanan olmadığı, İsrail topçularının havan mermilerinin atıldığı noktaları hedef aldığı kaydedilmişti.

İbranice kaynaklar, Mayadeen TV'nin 2 gazetecisinin İsrail tarafından öldürülmesinden sonra Kuzey Filistin'deki işgal belediyelerinin yerleşimcilerden derhal sığınaklara girmelerini taleb ettiğini bildiriyor. (AA/NNA/duvar)





Yeni yorum ekle