Hizbullah: ABD'nin Tehditlerine Yanıt Vereceğiz

Ct, 18/11/2023 - 15:13

Siyonist ordusunun direniş karşısında erozyona uğradığına değinen Hizbullah yetkilisi, Gazze'yi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımızı, ABD'nin tehdit mesajlarına işgalcilere yönelik füze ve drone saldırılarımızı yoğunlaştırarak karşılık vereceğimizi vurguladı.

Welayet News  - Lübnan'daki Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nabil Kavuk, Güney Lübnan ve Gazze'de Siyonist düşmanla yüzleşme sürecine ilişkin son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada şunları duyurdu: "Aksa Tufanı operasyonu, operasyonların zirve noktası, direniş operasyonlarının dönüm noktası olmasının yanı sıra işgalci rejimi sarsan tarihi bir deprem oldu. Bu operasyonun Siyonist düşman açısından feci ve benzeri görülmemiş sonuçları oldu ve İsrail'in gücünün tüm unsurlarını yok etti."

Şeyh Kavuk şunları ekledi: "Günümüzün işgalci düşmanı, gelecek korkusu ve hiçbir şeyin değiştiremeyeceği yenilgi gerçeği karşısında şaşkına dönmüştür. Siyonistlerin aşağılanma ve aşağılanma sahneleri dünyanın gözü önünde olup, Gazze Şeridi çevresindeki yerleşim yerlerinden kaçarak Negev'e yerleşen yerleşimciler barınaklarda bile kendilerini güvende hissetmiyor. İşgalcilerin direnişe karşı aldıkları ağır yenilginin ardından intikam almak için terör ve vahşet silahına başvurmalarının ve dünyanın gözü önünde sürekli suç işlemelerinin nedeni budur."

Devamında, "Sivilleri öldürerek direnişin ve Filistin milletinin iradesini kırmaya çalışan Siyonistler, Gazze halkını Sina çölüne sürerek yerinden etmek istiyor ancak yaşananlar düşmanın iradesine ve hayaline aykırıdır ve bu suçlarla işgalci rejim her geçen gün daha da derin bir krize sürüklenmekte ve daha da skandal bir hal almaktadır." açıklamada bulundu.

Uzlaşmacılar Gazze şehitlerinin kanına ihanet ediyor

Bu Hizbullah yetkilisi, "Bugün Gazze'deki savaşı sahada yöneten, işgalci rejimi Güvenlik Konseyi'nde ve tüm uluslararası çevrelerde savunan Amerika'dır. Amerika'nın Geçici Siyonist rejimin ana destekçisi olarak böyle bir pozisyon alması doğaldır ancak işgalcilerin Gazzeli kadın ve çocuklara yönelik menfur saldırı ve cinayetlerinin gölgesinde, bu durum doğal değildir. Hatta bazı Arap ve İslam ülkelerinin Siyonist rejime petrol sağlamaya devam ettiğini, bu rejimle ekonomik, güvenlik ve askeri ilişkilerini sürdürdüğünü görüyoruz." söylediğini aktardı.

Şeyh Kavuk, "Dolayısıyla Gazze halkının, bu Arap ve İslam ülkelerinin, Gazze şehitlerinin kanına ihanet etmek için düşmanla iş birliği içinde olduklarını hissetmeleri doğaldır. Arapların Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurması için Amerika'ya baskı yapmak gibi bir görevi var. Bu ülkelerin birçok baskı kartına sahip olduğunu biliyoruz ama yine de Gazze halkına ihanet etme konumunda kalmak istiyorlar ve Filistinli şehitlerin kanı bu ülkelerin, Arap uzlaşmacıların ve Amerika ve Avrupa ile işbirliği yapan herkesin alınlarında bir lekedir." diye vurguladı.

Amerikan tehditlerine işgal karşıtı saldırıları yoğunlaştırarak yanıt veriyoruz

Siyonist düşmana karşı mücadelede Lübnan'ın direniş koşulları hakkında şunları söyledi: "Hizbullah Gazze'ye destek vermek için ayağa kalkan ilk direniş grubudur ve işgalcilerin saldırganlığı devam ettiği sürece sahadaki operasyonlarımız devam edecektir. Lübnan'ın direnişi, işgalci düşmana gerçek ve benzeri görülmemiş bir yıpratma savaşı dayattı ve Hizbullah'ın operasyonları hem nitelik hem de nicelik olarak ilerlemeye devam etti ve ilerlemeye de devam edecek."

Son olarak Şeyh Kavuk, Amerika'nın tüm tehditlerine rağmen Gazze halkını desteklemek için Lübnan, Irak ve Yemen'deki direniş operasyonlarını durdurmayı başaramadığını, direniş savaşçılarının sadık, özgür ve onurlu olduğunu vurguladı.



Yeni yorum ekle