Gazze’ye Yönelik Saldırıları Durdurmanın Anahtarı ABD’ye Saldırmaktır

Çar, 15/11/2023 - 17:34

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığı durdurmanın anahtarının ABD'ye yönelik saldırılar olduğunu söyleyerek Washington'u bölgede sivillerin öldürülmesine karışmakla suçladı.

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım: Bebek Katili Siyonist İsrail sivilleri öldürmeye başlayana kadar siviller asla hedefimiz olmadı. Biz İşgalci İsrail nüfusunu hedef haline getirdik ki İsrail kendisini askeri hedeflere saldırmakla sınırlasın. Eğer İsrail sivillere saldırmayı bırakırsa biz de aynısını yapacağız.

Naim Kasım yaptığı açıklamada, Ortadoğu'daki çatışmanın genişlemesini göz ardı etmediklerini bunun Gazze Şeridi'ndeki durumun gelişimine ve İsrail'in genel bir savaş başlatma kararına bağlı olduğunu ve hareketin zaten bir çevreleme planı olduğunu söyledi.

Kasım açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü:

Savaşın yayılmasıyla ilgili olarak bu olasılık mevcuttur. Bu Gazze'deki savaşın gelişimi ve İsrail'in bu genel savaşı başlatma kararıyla ilgili.

Kasım, öldürülen sivillerin sayısının her geçen gün arttığını ve Hizbullah'ın saldırılara karşılık vermek ve İsrail'in eylemlerini caydırmak için bir planı olduğunu ancak kararın "savaş alanında verileceğini" söyleyerek, "Eğer saldırıya uğrarsak kendimizi savunmak zorunda kalırız ve tüm gücümüzü kullanırız" diye ekledi.

Kasım, Filistinli Hamas hareketinin kaybetmesi halinde Hizbullah'ın İsrail ile açık bir savaş başlatma olasılığını henüz tartışmadığını belirterek açıklamasında, "Bu şu anda tartışmadığımız bir konu. Zamanı geldiğinde bir karar vereceğiz. Şimdi kırmızı çizgiler hakkında konuşmanın zamanı değil" dedi.



Yeni yorum ekle