Şeyh Naim Kasım: Hizbullah, Filistin Mücadelesinin Bir Parçasıdı

Pa, 05/11/2023 - 11:11

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın Filistin mücadelesinin bir parçası olduğunu söyledi.

Welayet News  -  Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Lübnan direnişinin Siyonist düşmana karşı mücadelenin merkezinde yer aldığına dikkat çekerek: "Hizbullah, Filistin mücadelesinin bir parçasıdır ve Filistin, bölgenin özgürlüğüne ve onuruna, Lübnan'ın özgürlüğüne ve bağımsızlığına giden yoldur. Biz hiçbir zaman Filistin'in, Lübnan'ın ve bölgenin özgürlüğünü ayırmayız ve aralarında ayrım da yapmayız; Çünkü Siyonist rejim, projesinin temeli olarak Filistin'i işgal etmişti ama farklı kültürel, siyasi, ekonomik vb. düzeylerde tüm bölgeyi işgal ediyor. Dolayısıyla biz her zaman sahada etkin olarak varız ve İsrail'in planlarına karşı çıkıyoruz."

Hizbullah yetkilisi şunları söyledi: "Onların (Siyonistlerin ve destekçilerinin) kötülükle, saldırganlıkla, sivilleri öldürerek, toprak gaspıyla birleşme hakları var da mazlumların ve direniş halklarının birleşme hakkı yok mu? İşgalciler ve onların müttefikleri ülkelerimizi ve gruplarımızı bölmeye ve birbirinden ayırmaya çalışıyor. Ama biz bunlara hayır diyeceğiz ve birbirimizle birlik olmaya, direnmeye çalışmaya devam edeceğiz. İnandığımız yol için gerektiği kadar fedakarlık yaparız, kimsenin tehditlerine aldırış etmeyiz."

Şeyh Naim Kasım, Filistinlilerle aynı hak ve hedefe sahip olduğumuzu, Kudüs'ün özgürleştirilmesi gerektiğini, Kudüs yolunda olduklarını ve Allah'ın izniyle Kudüs'ün kurtuluşuna katılacaklarını vurguladı.



Yeni yorum ekle