Hamas: Hizbullah Amerika'nın Taleplerine Kurşunla Karşılık Verdi

Sa, 31/10/2023 - 03:10

Hamas hareketinin Lübnan temsilcisi Ahmed Abdulhadi, Aksa Tufanı Operasyonunun Siyonist düşmanla savaşta yeni kurallar yarattığını ve bunun Filistin'in tam özgürlüğünün temeli olacağını söyledi.

Welayet News  - Abdülhadi, bu operasyonun ilk gününde Amerikalıların Lübnan'daki Hizbullah'a arabulucular göndererek bu hareketle savaşa girmek istemediklerini söylediğini, ancak Hizbullah'ın Washington'a üç Siyonist askeri karargahını bombalayarak karşılık verdiğini bildirdi.

Hizbullah hareketi pazartesi günü yaptığı açıklamada; "Beyad Belida" askeri karargâhındaki Siyonist rejime ait teknik ve casusluk ekipmanlarını hedef aldığını duyurdu. Hizbullah, bu saldırıların uygun silahlarla gerçekleştirildiğini belirterek, bu saldırılar sonucunda çok sayıda İsrail askerinin de yaralandığını ifade etti.

Mescid-i Aksa saldırısının başlamasından birkaç gün sonra Hizbullah güçleri İsrail şehir ve kasabalarına roket ve topçu saldırılarına başladı. Bu saldırılar şu anda yaygınlaşıyor ve Hizbullah daha uzun menzilli füzeler kullanıyor.

Safa haber ajansının haberine göre Abdulhadi, Hizbullah'ın savaşa girdiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: Direniş ekseni Filistin direnişinden vazgeçmeyecek ancak Filistin'deki gelişmelere göre direniş ekseni farklı cephelerde de hareket edecek.

Hamas yetkilisi, Siyonist rejimin üzerine kurulduğu en önemli şeyin güvenlik olduğuna ancak bu operasyonda güvenliğin yok edildiğine dikkat çekerek şöyle dedi; Seyyid Hasan Nasrallah’ın El-Aruri ve En-Nahle ile görüşmesi direniş cephesinin muhtelif kısımlarının bu savaşın nasıl sürdürüleceği konusunda birbirleriyle koordineli çalıştığı mesajını verdi.



Yeni yorum ekle