Erdoğan: Rusya'ya Batı'ya Güvendiğim Kadar Güveniyorum

Sa, 19/09/2023 - 06:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kuruluna katılmak üzere gittiği ABD'de Amerikan PBS kanalına konuştu.

Welayet News  - Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden vazgeçmeye hazır olup olmadığının sorulması üzerine Erdoğan, Türkiye'nin AB'nin kararlarına önem verdiğini söyleyerek, "AB olumlu bir karar verirse bunu memnuniyetle karşılarız. Türkiye son 50 yıldır AB'nin kapısında oyalandırılıyor. Biz her zaman kendi kendine yeten bir ülke olduk. Hiçbir zaman AB'nin katkılarına ya da desteğine muhtaç olmadık, buna ihtiyacımız yok." diye konuştu.

Erdoğan, ABD'yi mi Rusya'yı mı tercih ediyorsunuz sorusuna, "Diplomasi dünya çapındaki uluslarla kazan-kazan senaryosuna dayalı temaslar kurmaktan ibarettir, tıpkı ABD ile iyi ilişkilerim olduğu gibi, aynı şekilde Rusya ile de iyi ilişkilerim olacak. Bu şekilde devam edeceğim" cevabını verdi.

Erdoğan ayrıca, ABD'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışının, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasıyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini söyledi ve “Bu iki konunun birbiriyle bağlantılı olmaması gerektiğine inanıyorum. İsveç’in, NATO'ya üyeliği konusunda verdiği sözleri tutması gerekiyor. Terör örgütlerinin gösteri ve faaliyetlerini durdurmaları gerekiyor. İsveç sadece mevzuatta değişiklik yapmış gibi görünüyor ama yeterli değil.’



Yeni yorum ekle