Gazze’nin Tüm Kapıları Kapandı

Per, 19/07/2018 - 09:28

Ümmetin suskunluğu, sadece güçten anlayan Siyonizm’e karşı caydırıcı kararların alınmamasından cüret bulan İsrail; açık hava cezaevine çevirdiği Gazze’nin son kapısını da kapattı.

Welayet News - İslam coğrafyası içindeki tefrikalar ve iç savaşlarla oyalanırken yıllardır zulüm ve abluka altında direnen Gazze’de, Siyonist kıskaç giderek artıyor. Mavi Marmara anlaşması sonrası kalkacak denen ambargo kalkmadığı gibi İsrail, Gazze’nin son kapısını da kapattı. Ayrıca Müslümanlara her açıdan baskısını artıran Siyonist rejim, Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini de 9 milden 3 mile indirdi.

Tek Açık Olan Kerm Ebu Salim Kapısı Da Kapandı

Ümmetin suskunluğu, sadece güçten anlayan Siyonizm’e karşı caydırıcı kararların alınmamasından cüret bulan İsrail; açık hava cezaevine çevirdiği Gazze’nin son kapısını da kapattı.

Gazze'nin 7 Kapısı Da Kapalı                                                                 

2 milyon Filistinlinin yaşadığı abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 7 sınır kapısından 6’sı İsrail’in, biri ise Mısır’daki darbeci Sisi yönetiminin kontrolünde bulunuyor. İsrail yönetimi, ordu güçlerinin giriş çıkışı için kullandığı Karare Sınır Kapısı’nı 2005’te, diğer 3’ünü 2007’de Gazze ablukasına başladığında kapattı. Siyonist rejim, ticari ürünlerin geçişi için Kerm Ebu Salim ve yolcu geçişi için BeytHanun Sınır Kapısı’nın çalışmasına izin veriyordu. İsrail, ticari mal girişinin yapıldığı Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı’nı da tamamen kapattı. Gazze halkının ihtiyaçlarını karşılayan tek ticari sınır kapısının kapanması, kentte insani felaketlerin daha da artmasına neden olacak.

İnsanlık karşıtı bir suç!

Hamas tarafından yapılan açıklamada, “İsrail’in Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı’nı kapatması ve Gazze’yi en temel insani ihtiyaçlarından mahrum etmesi Filistin halkına yönelik işlenen yeni bir insanlık karşıtı suçtur” ifadesine yer verildi.

Uluslararası camianın işlenen ihlallere sessiz kalması ve bu konuda caydırıcı kararlar alınmaması nedeniyle İsrail’in böyle bir adım atmaya cesaret ettiği vurgulanan açıklamada, bu uygulamaların Gazze’nin maruz kaldığı zulmün boyutunu ortaya koyduğu kaydedildi.

Son zamanlarda Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını artıran ve aynı zamanda ambargoyu ağırlaştıran terörist İsrail, Gazze’nin tek ticari sınır kapısını tamamen kapatacağını açıkladı. Siyonizme hizmet eden darbeci Mısır yönetimi de Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı’nı kapatacağını duyurdu. Müslümanları her açıdan sıkıştırıp cezalandırmaya çalışan İsrail, Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini de 3 mile indirdi.

İsrail’in Gazze Şeridi’nin tek ticari sınır kapısı olan Kerm Ebu Salim’i (Kerem Şalom) yarından itibaren tamamen kapatacağı bildirildi. Filistin yönetimine bağlı Gazze Ürün Girişi Kurulu Başkanı RaidFutuh, “İsrail makamları, yarından itibaren sınır kapısının ikinci bir emre kadar tamamen kapatılacağı konusunda bizi bilgilendirdi” dedi.

Öte yandan İsrail’in YediotAhronot gazetesi de, İsrail’in tıbbi malzemenin girişi hariç Kerm Ebu Salim’i tüm ticari giriş ve çıkışlara kapatacağını belirtti. Gazetenin haberinde, İsrail bu kararı Gazze’den roket ve yanıcı balonların atılmasını gerekçe gösterildiği ifade edildi. Yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 7 sınır kapısından 6’sı İsrail’in, biri ise darbeci Mısır’ın kontrolünde bulunuyor.

İsrail yönetimi, ordu güçlerinin giriş çıkışı için kullandığı Karare Sınır Kapısı’nı 2005’te, diğer 3’ünü 2007’de Gazze ablukasına başladığında kapattı. İsrail, şu an ticari ürünlerin geçişi için Kerm Ebu Salim ve yolcu geçişi için BeytHanun (Erez) Sınır Kapısı’nın çalışmasına izin veriyor. İsrail, Kerem Şalom ismini verdiği kapıyı cuma ve cumartesi günleri ile Yahudi bayramlarında kapalı tutuyor. Bazen de Filistinlileri “cezalandırmak” amacıyla kapatabiliyor.

 



Yeni yorum ekle