Hizbullah Siyonist İsrail'den ele geçirdiği füze ve araçları sergiye açtı

Pt, 28/08/2023 - 10:17

Lübnan Hizbullah’ı, 1982’den bu yana İsrail ve bölgedeki Tekfiri terör örgütlerinden ele geçirilen füze ve askeri araçları sunan bir sergi açtı.

Welayet News  - Lübnan Hizbullah’ı Carud Şarkibölgesinin IŞİD'den alınmasının 6. yıldönümünde 10 bin kilometre kareden daha geniş bir alanda bir askeri sergi düzenledi. Sergide, 1982’den bu yana Siyonist rejim ve bölgedeki tekfiri örgütlerinden ele geçirilen askeri ekipmanlar, uçaksavar füzeler ve zırhlı araçlar sunuldu.

Etkinlikte konuşan Hizbullah Siyasi Konsey lideri İbrahim Emin El Said, sergilenen ekipmanları, “Direnişin, düşmanı mağlup edip zayıflatma gücü ve yeterliğinin açık kanıtı" olarak niteledi. Said, serginin, Hizbullah’ın başarılarının yok sayılmasını engellemek için düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Said, aynı zamanda, Washington'un yalnızca kendi çıkarları peşinde olduğunu söyleyerek, ABD’yle işbirliği içinde olan Arap liderlere uyarıda bulundu.

El-Menar kanalı da bu askeri teçhizatın geçtiğimiz yıllarda Siyonist İsrail ordusundan alındığını yazdı.

Hizbullah ve Lübnan ordusu, 2017 yılında Suriye sınırına yakın Lübnan topraklarını işgal eden IŞİD ve Nusra Cephesinin silahlı unsurlarına karşı savaşmıştı.



Yeni yorum ekle