Lübnan, Hizbullah Caydırıcılığı Sayesinde Kara Sularında Enerji Aramalarına Başladı

Ct, 26/08/2023 - 08:04

Lübnan sularında enerji arama çalışmaları resmi olarak bu hafta başlarken, Hizbullah'ın kararlı konumu ve caydırıcılık gücü, Siyonist rejimin bu süreçte her türlü engelleme ve saldırgan hareketini önlüyor.

Welayet News  - Lübnan'da yaşanan karmaşık krizler yamağının ortasında, ülke kara sularında Kana Meydanı'nda bulunan 9 No'lu Blok'ta bugün başlayacak sondaj operasyonları ve petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine start verilecek. Bu keşif ve arama çalışmaları aslında Lübnanlılar için bu ülkenin ekonomik zorluklarının bir kısmını çözme konusunda bir umut ışığı sayılır.

Bu bağlamda Lübnan'ın geçici hükümetinin Enerji Bakanı Velid Fayyaz'a göre bu arama faaliyetlerinin sonucu 67 gün sonra, yani Ekim ayı sonunda belli olacak. Bu bağlamda Al-Diyar gazetesine konuşan diplomatik kaynaklar, sondaj çalışmalarına bugün başlanacak olan 9. blokta da büyük miktarda enerjinin varlığına ilişkin iyimserliğin var olduğunu bunun  Kana sahasındaki jeolojik ve jeofizik araştırmaların sonuçlarından kaynaklandığını söyledi. Bu bağlamda özellikle 8 ve 9 numaralı bloklarda bol miktarda petrol ve gaz olduğu tahmin edilmektedir.



Yeni yorum ekle