Cibran Basil, Hizbullah İle Cumhurbaşkanı Adayı Konusunda Anlaşmaya Vardığını Açıkladı

Çar, 09/08/2023 - 12:12

Lübnan Özgür Yurtsever Hareketi Başkanı Cibran Basil 'Lübnan'da cumhurbaşkanının seçilmesi ancak anlayışla mümkündür ve bu anlayışa tamamen güvenilmelidir.' ifadelerini kullandı.

Welayet News - El-Ehad Haber Ajansı'nın aktardığına göre Lübnan Özgür Yurtsever Hareketi Lideri: 'Lübnan cumhurbaşkanının seçilmesi ancak anlayışla mümkündür. Lübnan-Lübnan diyaloğu noktasında ümitliyiz. Bu ilkenin de temelinin anlayışa dayandığını en başından beri söylüyoruz.' açıklamasında bulundu.
Basil, Özgür Yurtsever Hareketi siyasi konsey toplantısının ardından gazeteciler şu açıklamaları yaptı: 'Konuşma, zaman kaybetmemek için belirli bir gündeme ve belirli bir süreye dayalı olmalıdır. Biz Özgür Yurtsever Hareketi olarak süreçte tarafların hepsiyle değilse de çoğunluğu ile temas halindeyiz.'
Basil: 'Hizbullah ile ülke çıkarları doğrultusundaki talepler çerçevesinde mutabık kalınan bir isme ulaşmak ve bu anlaşmayı kolaylaştırmak üzerine ilk mutabakata varıldı. Ancak Hizbullah ile diyaloğun henüz başındayız. Bazı fikirler önerdik ve cevaplarını bekliyoruz.' dedi.
Bu Lübnanlı siyasetçi, Hizbullah'ın bu hamlesini bir geri çekilme ya da taviz olarak değerlendirmedi hatta bir anlaşma olarak bile görmedi. Aksine, onun bakış açısına göre bu politik bir süreçtir. Çünkü Basil'in anlatımına göre bu hareketin görüştüğü ve danıştığı konular tüm Lübnan halkını ilgilendiriyor ve sadece Özgür Yurtsever Hareketi'yle ilgili değildi.



Yeni yorum ekle