Hizbullah yetkilisi: İsrail'in yıkılışı yakın

Sa, 01/08/2023 - 20:06

Hizbullah’ın Arap ve uluslararası ilişkilerden sorumlu yetkilisi Ammar el-Musavi yaptığı konuşmada, ümmetin ilk tercihinin direniş olduğunu ve olmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Welayet News  - Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, dün Arap Ulusal Konferansı'nın otuz ikinci oturumu düzenlendi. Arap Ulusal Konferansı’nın otuz ikinci oturumu dün Beyrut’ta başladı. Konferans, Cenin’in İsrail işgal rejimine karşı savaşta oynadığı kahramanca rolü takdir etmek amacıyla ‘Cenin’ oturumu başlığı altında açıldı.

Konferansın Genel Sekreteri Hamdin Sabahi yaptığı konuşmada, kendilerinin ümmetin direniş ve tarihi haklarına bağlılıklarını göstermek amacıyla konferansın adını “Cenin” olarak koyduklarını ifade etti.

Konuşmasının devamında Sabahi, "Bu ümmet, Filistin'de, Kudüs'te, Cenin'de ve Lübnan'da adı direniş olan ve sönmeyen umuduyla bize hala ilham verebiliyor" ifadelerini kullandı.

Mısır’ın el-Alimeyn kentinde toplanan Filistinli gruplara “Filistin saflarını birleştirme” çağrısında bulunan Sabahi, bunu “Filistin halk kitlelerinin ve ümmetin değerli bir talebi” olarak ifade etti.

Sabahi, “Kırılgan resmi Arap sistemlerinden, ümmetin düşmanlarının tecavüzünden ve Arap dokusunun parçalanmasından muzdaribiz” diyen Sabahi, “bizler direnişin asil ortaklarıyız, sadece destekçi ya da dayanışmacı değiliz” diye konuştu.

Konferansta Genel Arap Kongresi Başkanı Halid Es-Sufyani de bir konuşma yaptı. Konuşmasını “Filistin davasına derinden bağlıyız ve onun kurtuluşu için çalışıyoruz” sözleriyle özetledi.

Hizbullah’ın Arap ve uluslararası ilişkilerden sorumlu yetkilisi Ammar el-Musavi ise, “işgal altındaki Filistin’de yaşananların direnişin faaliyetlerinde önemli bir gelişme olduğunu”  vurguladı.

Direnişe, silahlarına ve seçeneklerine karşı sürdürülen kampanyanın “bir iftira, çarpıtma ve İsrail’in Lübnan’a karşı yürüttüğü savaşın devamı” olduğunu ifade etti.

“Sınırda yaşananlar direnişin yükselen gücünün, halkımızın ve ordumuzun kırılmaz direncinin örneğinden başka bir şey değildir” diyen el-Musavi, Filistin halkının haklarının iadesi için çalışan ümmetin ilk tercihinin direniş olduğunu ve olmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

ABD’nin Suriye’deki gerileyen etki ve rolüne değinen el-Musavi, “ABD, Suriye’de düşüşe geçen etkisini geri kazanmak için çatışmayı körükleme ve açlığı dayatma girişimlerinde bulunuyor. Onun bu girişimlerine karşı hepimiz durmalıyız” dedi.

Hizbullah yetkilisi ayrıca, “Siyonist rejim içindeki iç çatışma belirtilerinin, sakinlerinin yıkılışının yakın olduğunu hissettiği kırılgan işgal rejiminin bir başka görüntüsü olduğunu” vurguladı.

El-Musavi son bölgesel anlaşmaları yorumlayarak, bunların “ümmetin yararına işbirliği araçlarını” geliştirdiğine işaret etti ve yeni uluslararası gelişmeleri, “çoğulculuğa dayalı yeni bir dünya düzeni kurmak için bir fırsat” olarak değerlendirdi.

Öte yandan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi uluslararası ilişkiler yetkilisi Mahir et-Tahir ise yaptığı konuşmada, "Dayton ve Siyonist rejim bugün yeni bir Filistin nesliyle karşı karşıyadır” dedi.

Et-Tahir, sınırı aşarak üç işgalci askeri öldüren Mısırlı Muhammed Salah’ın ruhunu da selamladı ve onun “Mısır’ın ve halkının ruhunu ifade ettiğini” vurguladı.



Yeni yorum ekle