İsrailli Haham'dan Hizbullah uyarısı

Çar, 19/07/2023 - 07:18

İsrailli haham Nir Ben Artzi, İsrail işgal yetkililerini protestoları durdurmaya ve işgalin güvenliğine dikkat etmeye çağırarak, Hizbullah’ın Nahariya’dan Eilat’a bir saldırı düzenlemek için İsrail’in zayıflığını araştırdığını vurguladı.

Welayet News  - El Meyadin’in haberine göre İsrailli haham, “Gösterileri durdurun ve güvenliğe önem verin. İsrail hükümeti tamamen güvenliğe odaklanmalı ve İsrail içindeki her köyü denetlemelidir” diyerek “Metula’dan Eilat’a kadar bazı Arapların silah ve cephaneye sahip olduğunu” belirtti.

“Hizbullah’ın Tel Aviv çevresine yerleştirilmiş ve yönlendirilmiş binlerce füzesi olduğuna” işaret eden Haham, “her şeyin bir işaret düğmesine baktığını, İran’dan gelecek tek bir talimat Hizbullah, Hamas ve İslami Cihad’ın, Cenin, El Halil, Nablus tugaylarını harekete geçirmek için yeteceğini” söyledi.

1948’de işgal edilen topraklardaki bazı Filistinlilerin “Yom Kippur Savaşı’nı gerçekleştirmek için bu anı beklediklerini” de sözlerine ekledi.

İsrailli haham, Hizbullah’ın İsrail’in ve İsrail halkının nabzını tuttuğunu, İsrail Güvenlik Bakanlığı ve İsrail ordusunun zayıflığının boyutlarını incelediğini kaydederek, hükümetin iyice yıpranmış olduğu doğru anı beklediğini vurguladı. “Nahariya’dan Eilat’a, Tel Aviv’e ve bir şehirden diğerine saldırmaya başlayacaklar, bu gerçek bir durumun resmidir” ifadelerini kullandı.

Haham Nir Ben Artzi, “Kabala ve Kurtuluş” üzerine çalışmakta ve doğaüstü yeteneklere sahip olduğunu iddia ediyor.

İsrail’in Hizbullah’ın artan askeri kapasitesinden duyduğu korku ve İsrail’in art arda yaşadığı iç krizler ışığında buna hazır olmaması, İsrail medyası tarafından dikkat çekici bir şekilde vurgulanıyor.

Birkaç gün önce İsrail medyası, işgal altındaki Filistin’in kuzeyindeki Siyonist yerleşimlerin yöneticilerinin Hizbullah’la olası bir savaştan duydukları korkuyu haberleştirmiş ve yerleşimcilerin sahip olmadığı tahkimat ihtiyacına işaret etmişti. (Kudüs Haber Ajansı)



Yeni yorum ekle