Siyonist İsrail Basını: Güçlü Hizbullah İsrail için büyük hezimettir

Cu, 14/07/2023 - 09:59

Siyonist Rejim basını, Hizbullah’ın son 17 yılda gücünü artırmasının İsrail için en büyük hezimet anlamına geldiğini itiraf etti.

Welayet News  - Siyonist Rejim medyası, İsrail'in Lübnan'daki en büyük başarısızlığının, 33 günlük savaştan 17 yıl geçmesine rağmen her geçen gün artan Hizbullah’ın gücünü kimsenin durdurması olduğunu itiraf etti.

Yediot Aharonot gazetesinin askeri muhabiri Yossi Yehoshua, 33 Gün Savaşı'nın 17. yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı bir yazda şunları kaydetti:

"İsrail ordusundaki pek çok kişinin Hizbullah'ın bir savaş başlatma niyetinde olmadığına inanmasına rağmen, bugünlerde savaşın ortaya çıkma ihtimalinin en yüksek olduğu herkes için açık.

Bugün 2006'dan bu yana en olası savaş durumundayız, askeri istihbarat servisler de bunu açıkladı. Tel Aviv ile Washington arasındaki d inzayıf ilişkiler ve İsrail'deki iç kriz de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle bu olasılığın arttığına inanıyorum. Bence kısa vadede İsrail, Gazze'ye karşı yeni bir savaş başlatmayacak.

Önümüzdeki olası savaş kesinlikle İsrail toplumunu eşi benzeri olmayan bir duruma sokacaktır."
çok kritik bir durumda olan İsrail'in şu anda Hizbullah ile savaşa girmeye hazır olmadığını itiraf eden Siyonist Uzman, "Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, füzeleri düşürmek için lazer teknolojisini ne zaman kullanacağını ve Lübnan'ı savunmak için ne zaman birkaç sistem konuşlandırılması gerektiğini çok iyi biliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yehoshua'nın ifadelerine göre, Hizbullah iyi seviyede olan güçlü bir istihbarat servisine sahip, dolayısıyla Hizbullah'ın son 17 yılda giderek güç kazanması İsrail için kaydedilen en büyük yenilgi olduğunu söyleyebiliriz.

Tel Aviv liderlerinden tüm meseleleri unutup savaşa hazırlık yapmalarını isteyen Siyonist askeri uzman, "Bana göre geçtiğimiz hafta İsrail'i tehdit eden beş cepheden en önemlisi Lübnan'dır." dedi.

Yediot Aharonot gazetesinin askeri muhabiri, "İsrail için en büyük zorluk Hizbullah ve Hasan Nasrallah ile nasıl davranacağıdır, çünkü şu anda durumun savaşa doğru kayma olasılığı var." ifadesini kullandı.
İbranice yayınlanan Maariv gazetesinin muhabiri Alon Ben David de, “İsrail ordusu aslında önlerindeki en önemli zorlukla başa çıkmak zorunda. İsrail’in Hizbullah tarafından kurulan çadırlarla uğraşması lazım.” dedi.

Alon Ben David’in iddiasına göre, şu anda Hizbullah'a bağlı Rıdvan Özel Kuvvetlerine mensup bazı kişiler bu çadırlarda bulunuyor, bu insanlar İsrail için gerçek bir tehlike olarak görülüyor, Cenin'den çok daha büyük bir tehlike.

Gazeteci Tsifi Gofer ise İbranice yayınlanan Jerusalem Post gazetesinde yayınladığı yazıda, şu ifadeleri kullandı:

“Cenin'deki operasyonun sona ermesinin ardından kuzey cephesindeki büyük sorun yeniden gündeme geldi.

Artık İsrail, Hizbullah denen bir sorunla başa çıkmak zorunda.” 

Öte yandan Siyonist Rejim’e ait Kanal 11 televizyonunun haberinde İsrail'in Hizbullah'a karşı caydırıcılık gücünün ciddi şekilde erozyona uğradığı belirtildi.

Haberde, “Tel Aviv’in caydırıcılık gücündeki zayıflık ve kırılganlık, Hizbullah'ın cesurca davranmasına ve İsrial’e karşı daha açık eylemlerde bulunmasına neden oldu.” denildi.

Lübnan direnişinin son dönemdeki davranışlarını ve Hizbullah liderlerinin İsrail hakkındaki açıklamalarını “provokatif” olarak nitelendiren Siyonist gazeteci, “Gacar köyü yakınlarına tanksavar roketleri atılması İsrail savaş uçaklarının manevralarını sınırlama girişimi olduğu açıktır.” dedi.

Siyonist İsrail’in güvenlik yetkililerinin açıklamalarına dayandırılan haberde, “Filistinlilere karşı yoğun bir şekilde hareket ediyoruz, ancak kuzey cephesindeki asıl zorluklar söz konusu olduğunda zayıf bir durumdayız.” ifadesi kullanıldı.

Siyonist güvenlik yetkilileri, ulaşmak istediği hedef ne olursa olsun Hizbullah'ın son eylemlerinin, Tel Aviv’in bu harekete karşı caydırıcılık gücünü erozyona uğrattığı ve bunun İsrial için çok tehlikeli bir konu olduğu konusunda uyarıda bulundu.



Yeni yorum ekle