“NATO ile Rusya Arasındaki Cepheleşmede En Olumsuz Senaryoya Doğru İlerleniyor”

Çar, 12/07/2023 - 06:58

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Antonov, ABD yönetiminin toplumu NATO Zirvesi'nde Rusya'ya karşı her türlü önlemin kabulüne hazırladığını söyledi. En olumsuz senaryoya doğru ilerlendiği uyarısı da yaptı.

Welayet News  - Gazetecilere demeç veren Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Zirvesi öncesinde ittifak ile Rusya arasındaki cepheleşmede en olumsuz senaryoya doğru ilerlendiğini kaydetti.

Sputnik’in haberine göre, Rus diplomat Anatoliy Antonov  şu ifadelerde bulundu: "NATO Zirvesi öncesinde arifesinde ABD'de haber alanındaki atmosfer azami düzeyde gerildi. Buradaki kamuoyunu önümüzdeki günlerde Vilnius'ta alınacak Rusya karşıtı kararların kabulüne hazırlamak için her şey yapılıyor. Rusya ve İttifak ülkeleri arasındaki cepheleşmede durum, en olumsuz sonuca doğru kaymaya devam ediyor.”

Antonov, Batı'nın önlemlerinin, uluslararası güvenlik için en ciddi sonuçlara gebe olan en şiddetli askeri-siyasi krizden çıkış yolunda giderek daha da aşılmaz engeller yarattığını vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle