Hizbullah'tan Tel Aviv'in El-Gacar Kasabasındaki Şüpheli Hareketlerine İlişkin Uyarı

Per, 06/07/2023 - 20:42

Lübnan Hizbullah Hareketi, Tel Aviv'in Lübnan'ın el-Gacar kasabasındaki şüpheli hareketleri konusunda uyardı ve Lübnan hükümeti ve halkından Siyonist rejimin bu kasabadaki işgalini durdurması için müdahalede bulunmasını istedi.

Welayet NewsLübnan Hizbullah hareketi yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin sınır kasabası olan el-Gacar’ın kuzeyindeki şüpheli hareketlerine ilişkin uyarıda bulundu ve şunları söyledi: ‘Son zamanlarda işgalci Siyonist güçler, sınır kasabası olan el-Gacar’ın kuzey kesiminde tehlikeli eylemler gerçekleştirdi. Bu bölge, Birleşmiş Milletler'in tartışmasız ve ihtilafsız bir şekilde Lübnan topraklarının bir parçası olarak tanıdığı bir bölgedir.

Siyonist rejimin gerçekleştirdiği eylemler, Lübnan ile işgal altındaki Filistin arasındaki sınırda yapılanlara benzer şekilde dikenli tel çekmeyi, yerleşimin etrafına beton duvar örmeyi içeriyor. Bu da bu köyün Lübnan'daki doğal ve tarihi atmosferinden kopmasına neden oluyor. İşgal güçleri bu kasabanın hem Lübnanlılara ait olan hem de işgal altındaki kısımlarını tamamen ele geçirmiş ve aynı zamanda Siyonist rejim içinden gelen turistlere de bu köyün kapılarını açmıştır.’

Hizbullah, açıklamasının sonunda başta hükümet ve tüm siyasi ve yerel güçler olmak üzere bütün Lübnan kurumlarından bu işgalin pekişmesini önlemek için harekete geçmesini ve Siyonist düşmanın işgalci ve saldırgan eylemlerini bırakmasını ve Lübnan'ın bu kısmının özgürleştirilmesini istedi.

El-Gacar kasabası, işgal altındaki Filistin, Lübnan ve Suriye toprakları arasındaki sınırda bulunuyor.

Lübnan’ın el-Menar kanalı cumartesi günü şu açıklamalarda bulundu: ‘İsrail ordusu, 1701 sayılı kararı ihlal ederek, sınırdaki el-Gacar köyünün kuzey kesiminde kurtarılmış bölgelere doğru casus kameralarla donatılmış demir çubuklar yerleştirdi ve el-Gacar kasabasını dikenli teller ve kameralar yerleştirerek çevreledi.

El-Gacar köyü olarak da bilinen el-Gacar kasabası, işgal altındaki Golan Tepelerinin Lübnan kesiminde bulunuyor. Siyonist rejim, 1967'den itibaren bu yerleşimi ele geçirmek için girişimlerini başlattı ama dönemden bugüne bu alandaki siyasi ve askeri hâkimiyet çok değişti ve işgalciler 17 Kasım 2010'da bu yerleşimin kuzeyini terk etti.

Birleşmiş Milletler bu yerleşim için mavi bir çizgi çekti ve onu kuzey Lübnan ve işgal altındaki toprakların güneyi olarak ikiye ayırdı. Bu çizgi farazi bir çizgi idi ve bu alana duvar örme olasılığı yoktur, çünkü el-Gacar halkı bu eyleme karşı çıkmaktadır.



Yeni yorum ekle