Samir Caca: ABD'ye güveniyoruz Hizbullah'a karşı çıkacağız

Cu, 23/06/2023 - 11:50

Lübnan Kuvvetleri Partisi lideri Semir Caca, Hizbullah'ın cumhurbaşkanı adayına ne pahasına olursa olsun karşı çıkacaklarını ve Washington'ın desteğine güvendiklerini söyledi.

Welayet News  - Lübnan Kuvvetleri Partisi lideri Semir Caca, Hizbullah'ın Lübnan'daki cumhurbaşkanlığı adayına “ne pahasına olursa olsun" karşı çıkacaklarını belirtti.

The Washington Institute’ye röportaj veren Caca, "Hizbullah'ın cumhurbaşkanı adayına ne pahasına olursa olsun karşı çıkacağız. Hizbullah, Süleyman Franjiyeh'i aday gösterme konusunda çok ciddi ve onu cumhurbaşkanlığına götürebilmek için ne gerekiyorsa elinden gelenin en iyisini yapacak” dedi.

“Bunu yapmaması için ne gerekiyorsa yapıyoruz, alternatifler sunuyoruz" diyen Caca, "Orduda, bir Avn olmasına rağmen General Joseph Aoun'un varlığı bile bir fark yarattı. Diyelim ki cumhurbaşkanlığında General Joseph Avn veya onun gibi biri olursa bu bir fark yaratacaktır. Bu ihtilaf felaket değildir. Yani bu bir devrim değil, bir gelişim olacak. Bu, eğer gerçek bir cumhurbaşkanınız varsa, orduyu alıp Hizbullah'a karşı bir savaş başlatması gerekmediği anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

Caca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun yerine adım adım kademeli adımlar atacak. Her şeyden önce Hizbullah'ı devlet içinden çıkarması çok önemli. Lübnanlılar olarak bu tehdide karşı koymak bizim görevimiz ancak başta ABD olmak üzere Lübnan'ın dostlarının desteğine de güveniyoruz.”

Lübnan Parlamentosu geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı oturumda 12. kez cumhurbaşkanını seçememişti.

Oylama sonuçlarının sayımında eski Bakan Süleyman Franjieh 51 oy, eski Bakan Cihad Azur 59 oy alırken, eski İçişleri Bakanı Ziyad Barud için 7 oy çıktı.

Hizbullah daha önce Lübnan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Franjieh'e desteğini açıklamış, kategorik olarak cumhurbaşkanını ciddi şekilde seçmek istediğini ve boşluk istemediğini vurgulamıştı.

Bu ayın başında, Lübnan muhalefet güçleri ve Özgür Yurtsever Hareketi ise, eski Maliye Bakanı Cihad Azur'un cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesini desteklemişlerdi.



Yeni yorum ekle