“İran’ın Fars Körfezi Ülkeleriyle İşbirliği Konusunda Çok İyi Haberlerimiz Olacak”

Cu, 23/06/2023 - 09:02

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, BAE’nin üst düzey yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti’nin Fars Körfezi ülkeleriyle işbirliğinin yeni bir döneme girdiğini vurguladı.

Welayet News  - BAE’den önce Katar, Umman ve Kuveyt'i ziyaret eden Emir Abdullahiyan,  BAE Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zaid Al Nahyan ve Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayid Al Nahyan ile yaptığı görüşmelerine değinerek, bu ülkelerde ikili konuların ciddi şekilde ele alındığını ve engellerin kaldırılması, ekonomik, ticari, turizm, bilimsel ve teknolojik işbirliğini kolaylaştırma noktasında görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Emir Abdullahiyan, Fars Körfezi’nin güney ve kuzeyindeki ülkeler arasında bölgesel işbirliği konusunda, bölgesel işbirliği ve diyalog forumunun kurulması düşüncenin gündeme getirildiği ve her dört ülke tarafından olumlu karşılandığını, eylül ayında BM Genel Sekreteri’nin inisiyatifiyle 8 komşu ülkenin dışişleri bakanlarının ilk toplantısının düzenleneceği, bu toplantıya Fars Körfezi’nin güneyindeki ülkeler, İran ve Irak’ın katılacağını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı ayrıca şu ifadelerde bulundu: ‘İran'ın Fars Körfezi'nin güney sınırındaki ülkelerle işbirliğinde yeni bir sayfa açıldı. Bu ülkelerin her biriyle ikili meseleleri ciddi şekilde gündemimize alıyoruz. Yakında ekonomik ve ticari işbirliği çerçevesinde milletimize ve bu dört ülkenin milletlerine çok güzel haberlerimiz olacak.’



Yeni yorum ekle